Bir Göztepe Nostaljisi

Bir Göztepe Nostaljisi

Aydınspor1923-Göztepe maçının ardından bir Göztepe nostaljisi...

13 Nisan Pazar günü Aydınspor1923 ile Göztepe maçını izlemek üzere Adnan Menderes stadyumundayız.  Yine beklendiği gibi gergin başlayan bir maçtı.

**

Aydınspor1923: Ahmet Altın-Uğur- Bayram- Ahmet Kesim- Seçkin Getbay- Umut Kaya- Murat Uluç-Sefa- Aykut- Erdi-Gürcan
Göztepe: Tolgahan- Aytek- Sabutay- Volkan-Samet- Halil –Osman- Ramazan- Tuncay- Şaban- Cihan on biri ile sahaya çıktı. İlk dakikalarda Aydınspor takımının bariz üstünlüğü altında geçti.

Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Göztepe Başkanı Hüseyin Altınbaş Şeref tribününde yerini aldı. Bu gün vefat eden Aydınspor kaptanlarından Mehmet anbarlı için saygı duruşunda bulunuldu.

Aydınspor1923 ile yeniden anlaşan Tenik direktör Mustafa Ceviz ile Göztepe Teknik Direktörü, Galatasaray takımından tanıdığımız Suat Kaya takımlarının başında sahaya çıktılar. Menderes stadının açık ve kapalı tribünleri neredeyse dolmuştu.

Sakarya bölgesinden hakem Serkan Önsal ve arkadaşları sahada kötü bir yönetim gösterdiler. Golleri ikinci yarının başlarında Aydınspor1923 adına penaltıdan Murat Uluç attı. Ardından Göztepe penaltıdan Cihan Yılmaz ile bu gole cevap verdi. Ahmet Kesim’in kırmızı kart görmesinin ardından son dakikalarda maça ikinci yarıda giren Hasan Türk Göztepe adına galibiyet golünü kaydetti. Golün ardından oyundan çıkan yedek kulübesinde Halil de kırmızı kart gördü. Son dakikalarda Emre İşçiler de çift sarı karttan kırmızıya dönüştü. Hakemlerin kötü yönetimi, Göztepeli bazı futbolcuların hareketleri seyirciyi adeta çıldırttı, taşkınlıklar yaşandı.

Stat çevresinde uzun süre bekleyen seyircilere polis dağılmaları uyarısında bulundu. Uzun süre soyunma odalarından çıkamayan Göztepe futbol takımı polis refakatinde yola çıkabildi. Aldıkları 3 puan play off yolunda umut oldu.

**

Egede bir derbimiz daha oldu.

İzmir’de geçen çeyrek asırdan fazla yaşamışlığımda ünlü Göztepe-Karşıyaka maçlarını hatırladım. Adeta kopyası idi bu gün izlediğimiz Göztepe-Aydınspor1923 maçı.

Hey gidi Göztepe!

Kaleci Ali Artuner, Edip, Cudi, Sadettin, Çağlayan, Koca kaptan Gürsel Aksel, İngiliz Lakaplı Nevzat Güzelırmak, Bombacı Halil Kiraz, Fenerbahçe’ye transfer olan Özer Yurteri, Sonra altyapıdan yıldız olan Kaleci Ercan…

Hiç unutmam tam 4 futbolcu Mehmet vardı. Romen rakamı ile numaralandırılır.

Sökeli olan Mehmet III ise, Fuji Mehmet olarak anılırdı.

Göztepe alt yapıdan yetişen BJK’lı kaleci Cenk Gönen’in ilk maçını anımsarım. Yine

Göztepe’den yetişen süper lig takımlarında oynayan bir başka kaleci Bora Kök’ü de.

Göztepe Amatör lige düştüğünde Narlıderespor ile oynar, stada 10 bin kişi seyirci

gelirdi. Aliağa sporun isim hakkını alarak 3. lige dönülür. Altınbaşlar olmasa Göztepe

için zor günler başlar.

**

Yıllar öncesinde Göztepe-Fenerbahçe maçında, İzmir Atatürk Stadında Fenerlilerin arasında maç seyretmek zorunda kaldım. Serde Cimbomluluk da var. Göztepe golünü atmasıyla anında“Gol” diyerek ayağa fırladım, ortalık buz gibi, etrafa bakındım, ürkmüştüm, öylece kalakaldım. Herkes gülmeye başladı. Usulca yerime çöktüm.

**

Sayılı dünya derbilerinden olan Göztepe- Karşıyaka maçlarını duymuşsunuzdur da hiç yaşadınız mı bilmem ama bendeniz bu maçların sefasını, cefasını çekmiş birisiyim. Bıçaklanarak ölen bir genci anımsarım. Yine bir maçta oğlumla Alsancak Garı yanına geldiğimizde karşıda Polis kordonu altında stada gelen Karşıyaka taraftarlarına yanımızdan geçen birisi küfredip taş fırlatarak toz oldu. Bir “patırt” sesi ile dört yanımız taş yığını oldu. Bir rastlantı, ilahi şans önümüzdeki TEK direği arkasında kaldığımızı fark ettik. Karşılıklı taraftarın acımasız ve arada bir gülümseten sloganlarını dinledik.

Bir pankart gezdiriliyor, o yılların bir Cem Yılmaz TV reklamından esinlenerek,

“Z ile değil Hulusi, T ile Hulusi, T ile…”

Denilerek Göztepe’nin “Z” harfi kastediliyordu.

Karşıyaka Kafsinkaf çekiyor.

-Kaf kaf kaf sin sin sin,

Bu arada Göztepeliler araya giriyor,

Allah sizi kahretsin!

Karşıyakalılar,

-Tepecik yetmiyor Güzelyalı’ya da isteriz. (Genelev kastediliyor)

Göztepeliler karşılık veriyor,

-Ananızı gönderin açalım.

Bu satırları yazdığımız için bağışlayın ama gerçek ve de bu maçların gerginliğini de vurgulamak istedim. Ardından taşkınlıklar, kargaşalar ve de polis de olayları yatıştırmak isterken, coplar çıkar, kaçışanlar, metroya, otobüslere doluşanlar…

Bir derbi de mutlaka böyle sonlanırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.