Bir tarafta Savaş diğer tarafta Çerçioğlu

Aktif siyasete 2002’te ilk adaylığı sürecinde adım atsa da 17 yılda milletvekilliği ve belediye başkanlığı görevlerinde bulunan Özlem Çerçioğlu, şanslı siyasetçilerimizden biridir.

2002 seçimleri öncesi Ankaralı bir diş hekiminin önerisiyle, üyesi bile olmadığı CHP’den milletvekili adayı olan Çerçioğlu DSP, MHP ve Anavatan Partisi’nin seçim barajını aşamaması üzerine de 4’üncü sıradan şans eseri milletvekili seçilir.

2009 yerel seçimlerinde şansı devam eder ve 3 partinin sağ oyları bölmesi ve yanlış seçim kampanyası yürütmeleri sonucu Aydın Belediye Başkanı olur. 2014 seçimlerine gelindiğinde şans yine Çerçioğlu’ndan yanadır, sağ oylar AK Parti ve MHP arasında bölüşülünce aradan sıyrılarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturur.

Zaman zaman yakalanan fırsatlar asla devamlılık arz etmez. Bu nedenle “Kedi her zaman ciğer yemez” demiş atalarımız.

Evet, rüzgâr bu dönem Çerçioğlu’ndan yana esmiyor. Aydın seçmeni bu kez de Mustafa Savaş’tan yana tavır sergiliyor, hizmet istiyor.

erkan-karaarslan-(2)-004.jpg2013 yılı sonundan itibaren her şeyi ‘FETÖ belediyeler imamı’ olarak bilinen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tutuklusu Erkan Karaarslan’a danışarak yapan Çerçioğlu sayesinde yetkileri ve bütçesi artan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin doğru yönetilmediği, kaynakların çarçur edilip, geleceğin ipotek altına alındığı dönemi yaşıyor, Aydın…

Erkan Karaarslan’a danışmanlık adı altında aktarılan milyonlarca liranın himmet olduğu konusunda ciddi şüpheler bulunmaktadır. Zira belediye şirketlerinde görev yapan yönetim kurulu üyelerine ödenen oturum paranın yarısının toplanarak Karaarslan’ın bacanağı Muharrem Şanlı’ya teslim edildiği bilinmekte ve aktarılan para aylık 45 bin lira olduğu iddiası karşında Çerçioğlu, kör, sağır ve dilsizdir…

FETÖ tutuklusu Erkan Karaarslan’ın belediyeye yerleştirdiği adamları yeterli bilgi ve tecrübeden yoksun olunca Çerçioğlu Son 5 yıl makyajı bol, içi boş yatırımlarla geçiştirdi. 2014 yerel seçimleri öncesi verilen vaatler yerine getirilmediği gibi merkezi hükümete proje sunulmadı. Hükümetin başka kentlere kepçeyle verdiği yatırımlar, Aydın’a kaşıkla bile verilmedi.

NEDEN BİZİM BÖYLE BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ YOK!

Geçtiğimiz gün Fox Tv.’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dı… Hayretle, gıpta ile izlediğim MHP’li Günaydın, tek kelimeyle mest etti beni. ‘Neden dedim, neden bizim böyle bir belediye başkanımız yok!’Çerçioğlu’nun Aydınlıya 6 lira 50 kuruşa sattığı suyu, o Ispartalılara 1 lira bedelle Türkiye’nin en ucuz suyunu satıyor. Hem de 10 yıldan beri tek kuruş zam yapmadan. Kasası para dolu… Devlete tek kuruş borcu yok! “Devletten alan değil devlete veren belediyeyiz” diyen Günaydın, belediye imkânlarıyla kurduğu fabrikalarla hem istihdam sağlamış hem de devlete milyarlarca lira vergi ödemiş, Çerçioğlu gibi belediyeyi milyonlarca lira zarara uğratmamış.

Artık CHP’li Çerçioğlu için harç bitti, yapı paydos…

Tüm bunların dışında aday belirleme süreçlerinde de MHP gibi CHP de doğru adayı tespit noktasında başarılı olamadı…

Özellikle Efeler, Söke, Kuşadası ve Didim ilçeleri beklenenin altında destek verecek Çerçioğlu’na…

Bu da Çerçioğlu’nu yarıştan geriye düşürecek…

Zaten Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın Demokrat Parti’den aday olması Çerçioğlu’na büyük yara açtı.

Büyükşehir’e gidebilecek sıradaki meclis üyelerini kendisi belirlemek için hem CHP’ye hem de İYİ Parti’ye meclis üyesi adayı dayatıyor, kurşun asker istiyor. Bu da sıkıntılara neden oluyor. İstediği isim yazılmadı diye CHP Nazilli örgütünü Millet İttifakının İYİ Partili adayı Kürşat Engin Özcan’ın çalışmalarına ‘katılmayın’ talimatı veriyor. Efeler’de ise Çerçioğlu kuaförünü bile aday yaparken, Efeler Belediye Başkan Adayı Fatih Atay’ın meclis üyesi yazamaması hazin bir durumdur.

Ve bakıldığında Çerçioğlu’nun çalışmaları geriledi…

AYBA çalışanlarıyla durumu kurtarmaya çalışıyor.

Esnaf ziyaretleri yapmıyor…

İşte tüm bunları ve fazlasını Çerçioğlu da görüyor…

Çekilen desteğin farkında…

Gerileyen oyları nasıl toparlamayı düşünüyor bilinmez ama işi çok zor…

Gezici Araştırmanın sahibi Murat Gezici de söyledi…

Anketlerde Mustafa Savaş’ın önde gitmesi, Çerçioğlu’nun kaybedeceğinin ya da kaybetmesi riskinin yüksekliğinin göstergesidir…

24 saatte siyasette çok şey değişir ama şimdilik durumlar öyle…

Bir tarafta mevcut koltuğu kaybetmek üzere olan bir Çerçioğlu…

Diğer tarafta milletvekilliğinden Büyükşehir’e geçmek için gün sayan Mustafa Savaş…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum