Bir ufacık kocaman adam

Hiç görmemiştim kendisini, ilk defa İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir etkinliği olan ve elde edilen gelirle Ekrem İmamoğlu’nun bağış kampanyasına destek verilecek resim sergisinde karşılaştım. 

Bir kalabalık oluştu önce, belli ki önemli biri geliyordu ama görünmüyordu. Benim de olmayan boyumla görmem zaten mümkün değildi. Alkışlar arasında kalabalık geldi ve bir yerde yine toplanan yoğun kalabalıktan orada İzmir resim-2-049.jpgBüyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’ in olduğunu fark etim. Hani o kafamda belirlediğim boylu poslu resim değildi gördüğüm. İnanamamıştım. Ufak tefek sevimli biri, o alışık olduğumuz kasılan, kasıldıkça büyüdüğünü zanneden, kimsenin yanına yaklaşamadığı biri değildi. Arkasında duran ve onu çevreleyen bir koruma ordusunun olmadığı herkesin yanına kolayca yaklaşabildiği biriydi. Oldukça mütevazı, fotoğraf çektirirken bile ellerini kavuşturacak kadar yanındaki insana güven verip, saygı gösteren ve bu duyguyu karşısındaki insana geçiren biriydi.  Öyle bir kendine münhasır, alışılmışın dışında aynı Avrupa’ da gördüğümüz model bir başkan. Bir ara fotoğraf çektirirken kadraja sığmayan kalabalığa “öndekiler otursun” komutu verildiğinde ilk önce kendisi oturacak kadar halktan ve saygılı. Bunlara ilave olarak hep gülümsemesi, güler yüzlü olması da ayrıca artı katıyor kişiliğine. Evet, kısa boyluydu. Televizyonlarda insan nasıl resim-3-032.jpgolduğunu kestiremediği için kafasında oluşturduğu farklı bir resme uygun değildi belki, ama bir ufacık kocaman adamdı.  Ne kadar yücelttiğimi ve ne kadar gözümde büyüdüğünü yazarken detaylara girince daha iyi anlıyorum. İnşallah bunu kocaman görüntülü ufak adamlarda örnek alır da gözümüzde en az bu kadar büyürler!

Evet, gerçekten de doğru düşünüyorum diyorum! Yaptıkları, yapacaklarının garantisidir. Zaten Seferihisar’da başarılı olmasaydı Genel Başkan tarafından böyle bir şehre, İzmir gibi Ege’nin incisine aday gösterilmezdi. Büyükşehir Belediye Başkanı olması kendi çalışkanlığı, vizyonu sayesindedir. Bu yadsınamaz. Şimdi bile anlattıkları projelerden geldikleri yere ne kadar uygun oldukları ve liyakatleri konusunda çok isabetli bir seçim olduğu gerçek. Bütün büyük şehirleri kazanan CHP’ li vatansever başkanlara çalışmalarında başarılar diliyoruz. Yolları açık ufukları aydınlık olsun. Allah böyle bir ülkede yar ve yardımcıları olsun.

untitled-1-009.jpg

rsm-001.jpg

BİR BAYRAM KUTLADIK

Bir bayram kutladık. Ramazan Bayramı, Şeker Bayramı her ne ise. Ama asıl bayram özgürlüktür, demokrasidir.  Rabbim bayramlarımızı bitirmesin. Bayram kardeşlik, bayram paylaşmak, bayram barış demekti hani? Bir ay boyunca oruç tutarak insanlara sözde ağızlarının oruçlarıyla iftira atanlar, hakaret edenler, hak yiyenler bayram sabahı hiç bir şey olmamış gibi güler yüzlü bir şekilde bence içlerinin karanlığıyla bayram namazlarına gittiler. Gerçekten Allah’ın huzurunda namaz mı kıldılar? Hiç içleri sızlamadan bayramlaştılar, insanları bölerek kutuplaştırdıkları halde sanki o insanlar onlar değilmiş gibi. Birçok vatandaş çocuğuna bayram harçlığı veremediği halde, çocuklarımız kimsenin kapısına giderek bayramlaşamadığı halde, insanlar evlerine doğru dürüst tatlı bile alamadıkları halde, mutlu mesut bayramlaştılar kendi aralarında.

Vatandaşın halinden, vatandaş anlıyor. Keşke bütün sıkıntılardan uzak bir bayram kutlayabilseydik. Neredeyse altı aydan beri seçimle uğraşıyoruz. Sizi biliyoruz da, biz bıktık! Birilerinin canı istiyor diye her altı ayda bir seçime gitmek zorunda mıyız? Ağız tadıyla yaşayamaz olduk! Zaten içinde bulunduğumuz sıkıntıların üzerine bir de hiç durmadan seçim stresi. İnsanların haklarını teslim edin.

Gelecek mutlu bayramlarda daha huzurlu günlere kavuşmak üzere herkesin bayramını kutlarım…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.