Biri Camiyi Soydu Diğeri Gönülleri Çaldı

Biri Camiyi Soydu Diğeri Gönülleri Çaldı

İzmir Bornova’da bir camiye giren hırsız, kendisini çekmemesi için güvenlik kamerasının kablolarını kopardı ve bağış paralarını çaldı. Camiye güvenlik kamerası temin eden firma patronu ise kamerayı ta...

İzmir Bornova’da bir camiye giren hırsız, kendisini çekmemesi için güvenlik kamerasının kablolarını kopardı ve bağış paralarını çaldı. Camiye güvenlik kamerası temin eden firma patronu ise kamerayı tamir edecek durumu olmayan cemaate, "Madem camiye hırsız girmiş, hiçbir ücret almıyorum. Bağışım olsun" dedi.

Olay, geçen salı saat 03.25’te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan Özkanlar Camisi’ne giren hırsız, bir süre sonra güvenlik kamerasını fark ederek kamerayı tahrip etti. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, hırsız camide bulduğu 100 liralık bağış parasını çaldı. Güvenlik kamerasını eski haline getirmek için tamirci çağıran ve firmanın patronundan indirim isteyen cemaate patron, hırsız girdiği için ücret almayacağını, bağış yapacağını söyledi. Özkanlar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Deniz, "İyi ki böyle güzel insanlar var" diye konuştu.

Güvenlik kameralarına yansıdı

Hırsızın, caminin bazı bölümlerini de tahrip ettiğini söyleyen Deniz, şöyle konuştu:

"Hırsız, gece 03.25’te demir kapının kilidini kırarak camları tahrip ediyor ve içeriye giriyor. Kamerayı fark edince kabloları koparıp hatları kesiyor. O anlar da kameraya yansıyor. İçeride bulunan 100 lirayı çalmış. Caminin giremediği bölümünde 2 bin lira para vardı ama onu alamamış, Allah fırsat vermemiş. Paralar helalmiş. Bağış kumbarasını açmak için zorlamış ama başaramamış. Emniyete bildirdik. İnşallah kısa sürede yakalanır."

"İyi ki böyle güzel insanlar var"

Kamerayı tamir ettirmek için tamirci çağırdıklarını ancak ödeyemeyecekleri bir fiyat çıkarıldığını dile getiren Deniz, "Buraya gelen tamircilere fiyatın yüksek olduğunu söyledik. Onlar da bizi patrona yönlendirdi. Ona durumu anlatınca patron, ’Madem hırsız girmiş, hiçbir ücret almıyorum. Bağışım olsun’ dedi. 850 lira para gidecekti ama almadı. Bağışta gizlilik önemlidir. Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi lazım. İsmini veremiyorum ama ona çok dua ettik" ifadelerini kullandı.

Cami cemaati ise camiye zaman zaman bağışta bulunduklarını belirterek hırsızın camiden bile para çalmasına tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.