Bisikletli Zabıtadan Kaçış Yok

Bisikletli Zabıtadan Kaçış Yok

Karşıyaka Belediyesi tarafından kent düzenini korumak ve işgal, seyyar gibi durumlara acil müdahale edebilmek için kurulan Bisikletli Zabıta Timi, kısa sürede sorunların çözüm noktası haline geldi.

- Karşıyaka Belediyesi tarafından kent düzenini korumak ve işgal, seyyar gibi durumlara acil müdahale edebilmek için kurulan Bisikletli Zabıta Timi, kısa sürede sorunların çözüm noktası haline geldi. İki aylık süreçte 100'ün üzerinde olaya yasal işlem yapıldı. İşlek cadde ve sokaklar ile araçların giremediği dar sokaklardaki zabıta çalışmaları hız kazandı.

Karşıyaka Belediyesi tarafından işlek cadde ve sokaklar, yoğun ana arterler ile araçların girmekte zorlandığı sokaklarda hizmet vermek üzere kurulan Bisikletli Zabıta Timi, kaldırım işgali ve işporta gibi sorunlarla mücadelede önemli bir rol üstlendi. Çarşı, sahil bandı ve metro istasyonu civarında görev yapan 10 kişilik ekip, yaklaşık iki aylık sürede 100’ün üzerinde olaya müdahale etti, yasal işlem yaptı. Rutin denetimlerde de hız arttı.

ŞİKAYETE ANINDA ÇÖZÜM

Gece gündüz görevde olan Bisikletli Zabıta Timi; işportacılar, dilenciler ve kaldırım işgallerine geçit vermezken, kent estetiğini bozan pek çok sorunun çözülmesini sağladı. Halkın huzuru ve ilçenin düzeni için faaliyetlerini sürdüren ekip, vatandaşlardan gelen şikayetlere anında müdahalede bulunma özelliği ile de beğeni topladı. Öneri ve talepleri kısa sürede karşılık bulan vatandaşlar da Bisikletli Zabıta Timi’nin hizmetlerinden çok memnun kaldı.

SAYILARI ARTIRILACAK

İlk etapta 10 kişilik Bisikletli Zabıta Timi ile yola çıkan Karşıyaka Belediyesi, ortaya çıkan verimli tablonun ardından görevli sayısını artırmaya karar verdi. Buna parallel olarak, ekibin görev alanının da genişletileceği belirtildi. Giderek yaygınlaştırılması hedeflenen Bisikletli Zabıta Timi projesi sayesinde, kent içi ulaşımda bisiklet kullanımı da özendirilmiş olacak.

BİSİKLETLİ ZABITADAN KAÇIŞ YOK

BİSİKLETLİ ZABITADAN KAÇIŞ YOK

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.