Bit Pazarındaki Antikalar İlgi Görüyor

Bit Pazarındaki Antikalar İlgi Görüyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde Salı günleri Pınarbaşı yolu üzerine kurulan ve içerisinde eskiden kullanılmış tüm eşyaların da yer aldığı tezgah yoğun ilgi görüyor.

Aydın’ın Efeler ilçesinde Salı günleri Pınarbaşı yolu üzerine kurulan ve içerisinde eskiden kullanılmış tüm eşyaların da yer aldığı tezgah yoğun ilgi görüyor.

Halk arasında “Bit Pazarı” olarak nitelendirilen sergi pazarına yoğun ilgi olduğunu belirten Aydın’ın tanınmış efelerinden Mustafa Şen, eskilerden kullanılmış eşyalar kimisi modası geçmiş kimisi teknolojiye yenik düşmüş el aletlerin yer aldığını söyledi.

Şen, “Her Salı günleri sabahın erken saatlerinde halk arasın da “Bit Pazarı” olarak nitelendirilen sergi alanına uğrayarak eskiden yöre halkın kullandıkları eşyalardan olup olmadığına merakla bakarak aranırım. Özellikle eskiden efelerin kullanmış oldukları kamalar, çakılar, kap kacaklar ile el sanatlarında kullanılan takım takavatları meraklı gözlerle izler ve kendimce çok önemli olanlarını ucuz pahalı demeden alır anı olarak emniyetli bir yere koyar saklarım” dedi.

Aydın’ın köylerin de kimi samanlıklarda kimi kilerde bir yerlerde atıl olarak bulunan eski kullanılmış eşyaların olabileceğine dikkat çeken Şen, yetkililerin bu pazarı küçümsememesini ve sergi pazarına gelen özellikle eskiden yöre halkın kullandıkları eşyaların tespitini yaparak hangi köyden ve kimler tarafından kullanıldığı yönde bilgilere de ulaşmasının mümkün olabileceğini belirtti.

Aydınlı Şen Efe, Salı günleri Pınarbaşı sergi pazarı bitpazarı değil, adeta antika pazarı gibi gelen eski eşyalar arasında yakın tarihe ışık tutabilecek ve antika değere sahip kılıç, kama, bindallı ve örgüde kullanılan aletlerin de yer aldığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.