Biz ‘’adiyiz’’ aldık kabul ettik!

Bakan olunca kabına sığamayan bir zatı muhterem, bize ‘’ADİ’’ demiş. Aldık kabul ettik. Evet, biz ‘’adi’’yiz. Çünkü biz Atatürk çocuklarıyız, onun için adiyiz, biz ülkemizi çok sevdiğimiz için adiyiz. Çalıp çırpmadığımız içinadiyiz. Biz adiyiz çocuk haklarını koruduğumuz için. Çocuklara tecavüz etmediğimiz için adiyiz. Adalet istediğimiz için adiyiz. İnsanların, insanca yaşamaları gerektiğini savunduğumuz için adiyiz.

Size bunları, bize söyletmeye zorlayan hangi duygularınızdır bilmiyorum. Anlamakta da zorluk çekiyorum. Ancak şu sırada yapılan seçimler her ilin ve ilçenin kendi belediye başkanını seçmek üzere yapılan yerel seçimlerdir.  Bunu ne ara, hangi sebeple ve hangi öfkeyle yaptığınızı bilmiyorum ama bu hırsınız niye? Neden bunca acımasızlık? Hakaret ve hınç. Sanki karşınızda düşman ordusu var. Biz bu ülkenin, ülkeyi en çok seven vatandaşlarıyız. Biz gerçek Atatürkçüyüz. Bu mudur zorunuza giden. Biz Atatürk ün gerçek evlatlarıyız. Atatürk ün bıraktığı Türkiye den eser bırakmadınız. Bunları gördüğümüz için adiyiz.

Biriniz kalktı ‘’ÖKÜZ’’ dedi.  Başka biriniz ‘’TERÖRİST’ der. Ya sizin ağzınızın pervası yok. Ya usul yöntem bilmiyorsunuz. Ya kaybetmek korkusu ağırınıza gidiyor. Kardeşim.seçilmek- seçmek ne kadar haksa, kazanmak- kaybetmek de hak. Bunu size öğretmediler mi, terbiye olduğunuz yerde.Bu kin ve nefret dili kullanmak ne işinize yarıyor bilmiyorum ama sevgisizlik bir gün sevdiğiniz her şeyi geri alacak.

Sizin insanlara hakaret etmek gibi hakkınız yok! Hiçbir kuvvet size bu hakkı veremez. Vatandaşa hakaret etme hakkını vermez.İsteyen istediğine oy verir nedir sizin bu yaptığınız? Zorla mı verdireceksiniz? O zaman niye seçim yapıyorsunuz? Ayrıca bıktık usandık seçmekten, seçime gitmekten. Özgür irademizi ortaya koyamadığımız halde.

Evet adiyiz; adil dağıtılmayan milli gelire tepki verdiğimiz için adiyiz. (hoş milli gelir yok da) üç kuruş için tanzim satışlarında sıra beklemeyi istemediğimiz için adiyiz. Satılmadık bir tek yeri kalmayan ülkemin giden değerlerinin arkasından ağladığımız için adiyiz. Gözümüzün gördüğü her şeyi dile getiremeyip susmak zorunda kaldığımız için adiyiz.

Bu nasıl bir seviyesizlik? Sürekli hakaret dili kullanarak insanları ayrıştırmak. İşin tuhaf tarafı da her yaptığınız hata dan sonra ağız değiştirip kalkıp özür diliyorsunuz. DİLEMEYİN ÖZÜR! Kendini bilen insan özür dileyecek iş yapmaz hele siyasetçi ne söylediyse arkasında duracak. Bir gün söylediği söz yüzünden ertesi gün özür dilemeyecek. .Kimsenin sizi affettiği filan yok sadece sineye çekiyoruz. Aldığımız yaranın haddi hesabı yok. Hangi merhemi sürseniz yara kapanmıyor artık! Hiçbir halk, devleti tarafından böylesine aşağılanmamıştır. Hem Atatürk ü hem de onun milletini aşağılamak size hiçbir şey kazandırmayacağı gibi daha çok şey kaybettirecek. DURMAK YOK! DEVAM!

Savaşa gider gibi seçime gidiyoruz. Saldırı aletlerimizi kuşandık daha doğrusu siz kuşandınız. Ne bu böyle? Seçime kazanmak-kaybetmek açışından değil de yenmek- yenilmek açısından bakıyor ve buna göre davranıyorsunuz. Kardeşim bilmiyorsanız söyleyelim üzerine basa basa; bu- bir- yerel- se-çim-diiiirr bilmem anlatabildik mi? Vatandaşı şamar oğlanına benzettiniz geleniniz vuruyor, gideniniz vuruyor. Şu hırsınızı bir kenara koyun. Siz siyasilerin, sakin ve sağduyulu davranması gerekirken vatandaşın işitmediği, duymadığı hakaret kalmadı. Evet biz kabul ediyoruz adi olduğumuzu. Çünkü biz ülkemizin öz kaynaklarının geri gelmesini istiyoruz adiyiz, ithal edilmiş hiçbir ürün istemiyoruz adiyiz. Kendi topraklarında yapılan tarımla dünyanın sayılı ülkeleri arasında bulunan memleketimde samanın bile ithal edilmesine karşı geldiğimiz için adiyiz. Hayvancılığı bitirerek hastalıklı etleri ülkeye getirmenizi protesto ettiğimiz için adiyiz. Vatanımızı Suriyelilerle paylaşmak istemediğimiz için adiyiz. Yerin dibine soktuğunuz Atatürk ümüze sonuna kadar sahip çıktığımız için adiyiz.

Biz Atatürk çocuğuyuz.

SİZ NESİNİZ?

Hep siz haklıydınız ya! Bir gün biz öyle haklı çıkacağız ki! Velhasıl biz sizin yapmadığınız, yok ettiğiniz her şeyi geriye istediğimiz için adiyiz. Herkes söylediği kelimeler ve kurduğu cümlelerle kendisini anlatır. Biz adiyiz, aldık kabul ettik de,

SİZ NESİNİZ?

tahir efendi bana kelp demiş
iltifatı bu sözde zahirdir
malikî benim mezhebim zira
itikadımca kelptahirdir.

Şair Nef’i

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.