‘Bizim Çocuklar’ Örnek Proje Seçildi

‘Bizim Çocuklar’ Örnek Proje Seçildi

İzmir’deki yerel yönetimlerin çocuk odaklı projelerini değerlendiren Mavi Uçurtma Çocuk Hakları Derneği (MUÇHA), Konak Belediyesi’nin Kasım 2014’te başlattığı 'Bizim Çocuklar' projesini, ‘Yerel Yönetimler Yılın Çocuk Odaklı Projesi’ olarak seçti.

- İzmir’deki yerel yönetimlerin çocuk odaklı projelerini değerlendiren Mavi Uçurtma Çocuk Hakları Derneği (MUÇHA), Konak Belediyesi’nin Kasım 2014’te başlattığı 'Bizim Çocuklar' projesini, ‘Yerel Yönetimler Yılın Çocuk Odaklı Projesi’ olarak seçti.

Çocuklar için çocukça çarpan yürekleri buluşturmayı amaç edinen MUÇHA'nın tanıtım toplantısı Ege Palas Otel’de düzenlendi. Toplantıda yerel yönetimlerin çocuk odaklı projeleri arasından yapılan değerlendirmeyle belirlenen, 'Yerel Yönetimler Yılın Çocuk Odaklı Projesi’ ödülü sahibini buldu. Dernek yönetim kurulu üyelerinin oylarıyla belirlenen ödüle bu yıl Konak Belediyesi’nin dört farklı semt merkezinde eş zamanlı uyguladığı ‘Bizim Çocuklar’ adlı projesi ödülün sahibi oldu. Çocukların anneleriyle aynı çatı altında eğitim görebilmesine imkan tanıyan projeye verilen ödülü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş aldı.

"BAŞARININ İLK GÖSTERGESİ"

Alınan ödülün bu başarının ilk göstergesi olduğunu kaydeden Pekdaş, projenin ilk etapta Ballıkuyu, Gültepe, İsmetpaşa ve Agora semt merkezlerinde hayata geçirildiğini ve kısa zamanda başarılı sonuçlar aldıklarını ifade etti. Pekdaş, “Çok verimli bir projeyi hayata geçirdik. Kasım ayında başlayan proje, yıl sonuna kadar dört etapta devam edecek. İlk etap katılımcılarına yılbaşı günü sertifikalarını törenle verdik. Toplamda 500 anne ve çocuğa ulaşacağız. Çocuklarda çok olumlu değişim olduğunu gördük. Anneler ve bizler deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Birbirimizin yerine kendimizi koymayı, aktif iletişimi, saygı duymayı, iyi insan olmayı öğreniyoruz. Çocuklarla iletişimde olmak olumlu sonuçlar veriyor” dedi.

İZMİRLİLER DERNEĞE DAVET EDİLDİ

MUÇHA Başkanı Asiye Gökçe Burç da, İzmir’deki tüm yerel yönetimlerin çocuklara yönelik projelerini incelediklerini ve 'Bizim Çocuklar' projesinin hem anneler hem de çocukların gelişimine olanak tanıyan örnek bir proje olduğu için ödüle layık gördüklerini söyledi. Burç, “Dernek yönetim kurulumuz İzmir’deki tüm yerel yönetimlerin çocuk odaklı projelerini inceledi. Yaptığımız değerlendirme sonunda Konak Belediyesi’nin dört semt merkezinde uyguladığı ve çocukların kültürel ve sanatsal anlamda gelişimlerini sağlayan ‘Bizim Çocuklar’ projesini ödüle layık bulduk” diye konuştu. Burç, çocuk hakları konusunda mücadele etmek isteyen tüm İzmirlileri derneğe üye olmaya davet etti.

‘BİZİM ÇOCUKLAR’ ÖRNEK PROJE SEÇİLDİ

‘BİZİM ÇOCUKLAR’ ÖRNEK PROJE SEÇİLDİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.