’Böcek’ Davasının 5. Duruşması Yapıldı

’Böcek’ Davasının 5. Duruşması Yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine ’böcek’ tabir edilen dinleme cihazlarının konulması ile ilgili 13 kişinin yargılandığı davanın 5. duruşması yapıldı.Ankara...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine ’böcek’ tabir edilen dinleme cihazlarının konulması ile ilgili 13 kişinin yargılandığı davanın 5. duruşması yapıldı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Sedat Zavar ve İlker Usta’nın yanısıra sanık avukatları ve müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları katıldı.

Romanya’da yakalanmaların ardından Türkiye’ye getirilen eski polisler Zavar ve Usta, yaptıkları savunmalarında suçlamaları reddetti.

Sanıklardan Zavar, Mülkiye müfettişlerine verdiği ifadeyi tekrarladığını ifade etti. Usta ise, suçlamaları kabul etmediğini vurgulayarak önceki ifadelerinin doğru olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile Abdülkerim Taşı’ın da dinlediği duruşmada Mahkeme heyeti Cumhuriyet Savcısı Şaban Yavuz’un talebi doğrultusunda sanıkların tutuklulukların devamına karar verdi. Duruşma 25 Mayıs tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.