Bodrum Bale Festivalinde Kerbela Sahne Aldı

Bodrum Bale Festivali'nde "Kerbela" Sahne Aldı

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin "Kerbela" isimli gösterisi Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde sahne aldı.

- 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin "Kerbela" isimli gösterisi Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde sahne aldı.

Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Deniz Bank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sergilediği "Kerbela" isimli gösteri sanatseverleri mest etti. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde, İslam tarihinin en büyük trajedilerinden biri olan halifeliğin hilafete dönüşmesiyle siyasi bir katliam yaşanması üzerine kurulu Kerbela Balesi'ne sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Koreografisini Mehmet Balkan'ın yaptığı, başrollerini ise Serhat Nüfusçu (Hz. Ali), Dolun Doyran (Hz. Hüseyin) ve Emre Kaynarsu'nun (Hz. Hasan) üstlendiği gösteriyi yaklaşık 2 bin kişi izledi. Bodrum Belediyesi'nin desteğiyle yapılan festivalde sahne alan Kerbela Balesi temsilini; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, sunucu ve yazar Metin Uca, gazeteci Nebil Özgentürk ve gazeteci-yazar Hıncal Uluç da izledi.

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 2 Ağustos’ta Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin “Tango’s” temsili ile devam edip, 5-6 Ağustos’taki Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu’nun “Kamelyalı Kadın”ı ile sona erecek.

BODRUM BALE FESTİVALİ'NDE

BODRUM BALE FESTİVALİ'NDE

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.