Bodrum Belediyesi eğitimleri sürüyor

Bodrum Belediyesi eğitimleri sürüyor

Bodrum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Etik Davranışlar ve Protokol Kuralları" eğitim semineri, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde verilmeye başlan...

Bodrum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Etik Davranışlar ve Protokol Kuralları" eğitim semineri, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde verilmeye başlandı.

Bodrum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünde görevli Eğitim Uzmanı Zeynep Tuncel tarafından verilen eğitim seminerinde; etik ve kamu etiği, etik davranış ilkeleri, kamu görevlilerinden beklenen etik davranışlar konuları ve resmi protokol kuralları ele alındı.

Eğitimde ayrıca Bodrum Belediyesi Etik Komisyonunda belirlenen Halka Hizmet Bilinci, Hizmet Standartlarına Uymak, Amaç ve Hizmete Bağlılık, Dürüstlük ve Tarafsızlık, Saygınlık ve Güven, Nezaket ve Saygı, Ayrımcılık Yapmamak, Saydamlık ve Katılımcılık, Hediye Almamak, Kamu Mallarını Korumak, Savurganlıktan Kaçınmak, Çıkar Çatışmasından Kaçınmak, Hesap Verme Sorumluluğu, İmtiyazsız Kamu Hizmeti, Doğruluk gibi etik ilkeler personele anlatıldı.

İkinci bölümde ise Resmi Makamlarda Protokol Listeleri, Kurum Kültürü, Kıyafet Protokolü, Selamlama, Karşılama ve Uğurlama, Randevu Protokolü, Yazılı İletişimde Protokol, Toplantı Protokolü, Araç ve Bayrak Protokolü gibi konular ele alındı.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı ve Etik Komisyon Başkanı Kemal Orman, kamu hizmetinin bir emanet olduğunu ve bu bilinçle uygulanması gerektiğini belirterek, "Çalışanların etik değerleri yakalamak için kendilerine ‘Yaptığım iş yasal mı? Yapılan iş adil mi? Doğru mu? Temel değerlerimizle örtüşüyor mu?’ sorularını sorarak karar aşamasındaki yol ayrımında, doğru yolu tercih edecekler" dedi.

2017 Yıllık Eğitim Planı dahilinde bulunan eğitimin, belediye bünyesinde görev alan tüm memur, işçi, sözleşmeli ve hizmet alımı personeline verilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.