Bodrum Belediyesi Ustalara Saygı Türk Müziği Ses Yarışması Düzenliyor

Bodrum Belediyesi Ustalara Saygı Türk Müziği Ses Yarışması Düzenliyor

Bodrum Belediyesi tarafından Zeki Müren anısına "Bodrum Belediyesi Ustalara Saygı Türk Müziği Ses Yarışması" düzenleniyor. Genç yeteneklerin belirleneceği yarışmanın amacı; Türk Müzik kültürünü gelecek nesillere en iyi şekilde aktarabilmek.

- Bodrum Belediyesi tarafından Zeki Müren anısına "Bodrum Belediyesi Ustalara Saygı Türk Müziği Ses Yarışması" düzenleniyor. Genç yeteneklerin belirleneceği yarışmanın amacı; Türk Müzik kültürünü gelecek nesillere en iyi şekilde aktarabilmek.

Yetenekli genç seslerin kazandırılmasına destek vermek amacıyla "Bodrum Belediyesi Ustalara Saygı Türk Müziği Ses Yarışması" düzenlenecek. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Yüksel ve Bodrum Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek yarışmaya, 01 Ocak 1985 - 31 Aralık 1996 tarihleri arasında doğmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan genç yetenekler katılabilecek. Halil İbrahim Yüksel yaptığı açıklamada, "Bodrum Belediyesi ile bir işbirliği yaparak Türk Müziğini doğru icra edebilme kaygısı ve gayreti içerisinde yetişecek gençlerle kültür meşalemizi gelecek nesillere aktararak, Türk Müzik Sanatının tanıtımına ve sürdürülebilirliğine katkı sağlamak istiyoruz." dedi.

BAŞKAN KOCADON: "SANAT TOPLUMU ÖZGÜRLEŞTİRİR..."

Türk müziğinin gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılmasını sağlayacak böyle bir organizasyonu gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise şunları söyledi: "Müzik kültürümüzü yaşatacak olan bu güzel projeyi Bodrum'da yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Biliyorsunuz; sanat güneşimiz Zeki Müren, büyük bir Bodrum aşığıdır. Zamanında Bodrum'un güzelliklerini dostlarına anlatmış ve Bodrum'a olan ilginin artmasına büyük katkıları olmuştur. Son zamanlarını da Bodrum'daki şimdi müze olan evinde geçirmiştir. Çok değerli sanatçımız Zeki Müren anısına düzenlediğimiz Bodrum Belediyesi Ustalara Saygı Türk Müziği Ses Yarışması'nın genç yeteneklerimizin önünü açacağı ve Türk müziğinin yaşatılmasına büyük katkı sağlayacağı inancındayım. Bugüne kadar hem belde belediye başkanlığı görevim, hem ilçe belediye başkanlığı görevlerim süresince sanata ve sanatçıya büyük önem verdim, elimden geldiğince onların yanlarında olmaya çalıştım. Sanat, bir toplumun özgürleşmesinde ve demokrasiyi algılamamızda en önemli etken ve güçtür. Sanattan kopmak demek; hoşgörüden uzaklaşmak demek, medeniyetten uzaklaşmak demek ve en önemlisi de sevgisiz kalmak, mutsuz olmak demektir. Sanatın her dalı apayrı dünyalara açılır. Bizler de bu dünyaları farklı gözlerle, farklı duygularla sunan sanatçılardan hayranlıkla izleriz ve onları gerekirse ayakta alkışlarız. Bu düşüncelerle destek verdiğimiz ses yarışmasına katılacak olan genç yeteneklerimize şimdiden başarılar diliyorum."

Her yarışmacı için 1 adet eser ile katılım şartının bulunduğu yarışmaya; TRT ve Kültür Bakanlığına bağlı korolar ya da topluluklarda kadrolu veya akitli sanatçılar ile profesyonel olarak eğlence sektöründe çalışan müzisyenler katılamayacak. Koşullara uygun başvuru sahipleri, yarışmaya TRT repertuarına kayıtlı eserlerle katılabilecek. TRT repertuarına kayıtlı olmayan eserler ve dolayısıyla katılımcılar, değerlendirmeye alınmayacak. İki aşamalı olarak düzenlenecek yarışmanın ilk aşamasında adaylar, icra edecekleri eserin görüntülü Dvd kaydı ile birlikte, istenilen diğer evrakları sarı bir zarf içinde hazırlamış olarak son başvuru tarihi olan 15 Eylül 2014 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar göndermek ya da teslim etmekle yükümlü olacaklar. Jüri tarafından yapılacak ön elemede başarılı olup finale kalacak 10 aday, 19 Eylül 2014 Cuma günü Bodrum Belediyesi web sayfasından (www.bodrum.bel.tr) duyurulacak. Web sayfasından yapılan bu duyurular, başvuru sahiplerine ulaşmış kabul edilecek.

Finalistler, Bodrum’da belirlenecek bir tesiste 24- 27 Eylül 2014 tarihleri arasında eğitime tabii tutularak öngörülen programa eksiksiz uymak ve belirlenen tesiste hazır bulunmakla yükümlü olacak. Final gecesi ise 28 Eylül 2014 Pazar akşamı saat 21.00'de Bodrum Kalesi’nde yapılacak. Halka açık olarak düzenlenecek finalde, final jürisi tarafından dereceye girenler açıklanarak ödüllendirilecek.

Yarışma, Bodrum Belediye Başkanlığı ve Halil İbrahim Yüksel'in birlikte oluşturacakları bir Düzenleme Kurulu tarafından gerçekleştirilecek. Ön jüri ve yarışma jürisi Düzenleme Kurulu tarafından belirlenecek.

BODRUM BELEDİYESİ USTALARA SAYGI TÜRK MÜZİĞİ SES YARIŞMASI DÜZENLİYOR

BODRUM BELEDİYESİ USTALARA SAYGI TÜRK MÜZİĞİ SES YARIŞMASI DÜZENLİYOR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.