Boğaz ağrısına ne iyi gelir?

Boğaz ağrısına ne iyi gelir?

Boğaz ağrısı soğuk kış günlerinde herkesin ortak sorunu. Şiddetli boğaz ağrısının yanı sıra boğazda oluşan tahrişe bağlı yutma güçlüğü günlük hayatta zorluklara sebep oluyor.

Peki boğaz ağrısını evde doğal çözümlerle geçirmek mümkün mü? Boğaz ağrısına ne iyi gelir? İşte detaylar geliyor.

Boğaz ağrısı yanma, batma, kaşıntı ve boğazda kuruluk şeklinde kendini gösteriyor. Alerji, grip, soğuk algınlığı gibi pek çok sebeple oluşabilen boğaz ağrısının en sık nedeni enfeksiyonlardır. Bakteriyel ya da viral enfeksiyon nedeniyle oluşabilen boğaz ağrısında, etken bakteriler ise ilaç ile tedavi gerekir. Çevresel faktörler ve virüslerin sebep olduğu boğaz ağrısını geçirmede ise sağlık kuruluşuna başvurmadan evde bitkisel yöntemler yeterli olacaktır.

Boğaz ağrısı nasıl önlenir?

Boğaz ağrısı eğer ki beraberinde bademciklerin de şiştiği bir enfeksiyon şeklindeyse bulaşıcı olabilir. Bu durumda enfeksiyonun yayılmasını önlemek için ev içinde kişisel eşyalarınızı ayrı kullanın. Özellikle el havlunuzu diğer aile bireyleri ile ayırın. Gün içinde ellerinizi sık sık yıkayın. Hastalık sürecinde bol sıvı tüketmeye özen gösterin. Evde hazırlayacağınız doğal yöntemler deneyin. İşte size önereceğimiz doğal tarifler:

BALLI ZENCEFİLLİ KÜR

Bal ve zencefil boğaz ağrısına doğal çözüm denilince ilk akla gelen seçenektir. 1 bardak balın içerisine 1 yemek kaşığı toz zencefil ve yarım limonun suyunu sıkarak bir karışım hazırlayın. Küçük bir kavanoza koyun ve boğaz ağrınız geçene kadar her gün sabahları 1 kaşık tüketin.

ELMA SİRKESİ

Sirke antibakteriyel özelliği ile pek çok noktada imdadımıza yetişiyor. Bu özelliği sayesinde de boğaz ağrısına sebep olan enfeksiyonun yayılmasını önlüyor. 1 çay bardağı su içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip gargara yapmak boğaz ağrınıza çok iyi gelecektir.

TUZLU SU

Evde en kolay hazırlanabilecek etkili bir çözüm de tuzlu sudur.1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve bu tuzlu suyla gargara yapın. 3 4 gün bu şekilde sabah akşam devam edin.

ZENCEFİLLİ LİMONLU ÇAY

Boğaz ağrısı yaşadığımız dönemlerde ılık içecekler boğazdaki tahrişin azalmasında çok etkilidir. 1 su bardağı sıcak suya yarım yemek kaşığı kadar kök zencefili rendeleyin.sonrasında bardağın üzerine bir çay tabağı kapatarak 5 dakika bekleyin. Çayınız ılıdıktan sonar içerisine 1 çay kaşığı bal ekleyin ve afiyetle için.

NANE ÇAYI

Nane anti-enflamatuar bileşenler içerir. Taze nane ve limonu bir miktar suyla kaynatarak hazırladığınız nane çayı boğaz enfeksiyonu için çok faydalı olacaktır.

ADAÇAYI

Adaçayı ağız içi mukozasını temizler ve zararlı mikroorganizmaları yok eder. Ister çay olarak isterseniz de gargara olarak kullanabilirsiniz. Adaçayı ile boğaz ağrılarınızı hafifletmeniz mümkün.

SARIMSAK

Halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak enfeksiyonla mücadele eder. Boğaz ağrısı yaşadığınız dönemde sarımsağı yiyebiliyorsanız çiğneyerek yiyebilirsiniz. Ya da salatalarınıza yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.