Bornova Belediyesi Kursiyerlerinden Muhteşem Performans

Bornova Belediyesi Kursiyerlerinden Muhteşem Performans

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) yetişkin kursiyerleri, dört farklı tiyatro eserini ‘Üç kuruş için’ başlığı altında tek bir kolajla sahneye taşıdı. Bertolt Brecht’in ‘Mutlu Son’, ‘Üç Kuruşluk Opera’, ‘Cesaret Ana ve Çocukları’, ve ‘Arturo Ui’nin

- Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) yetişkin kursiyerleri, dört farklı tiyatro eserini ‘Üç kuruş için’ başlığı altında tek bir kolajla sahneye taşıdı. Bertolt Brecht’in ‘Mutlu Son’, ‘Üç Kuruşluk Opera’, ‘Cesaret Ana ve Çocukları’, ve ‘Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi’ isimli oyunlarını birer perdelik bölümler halinde sahneleyen kursiyerlerin performansı proesyonel oyuncuları aratmadı.

Her yıl sahnelediği ana kadro oyunlarının yanısıra, yetiştirdiği kursiyerlerle de adından söz ettiren Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sahnelediği oyunla büyük beğeni kazandı. BBŞT’nin yetişkin kursiyerleri bu yıl, Bertolt Brecht’e ait dört farklı oyunu tek bir kolajla sahneye taşıdı. Bornova Belediyesi Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’nun sahnesine yerleştirilen gemi dekoruyla da ilgi çeken ‘Üç kuruş için’ isimli oyun iki günde sahnelendi. İlk gün ‘Mutlu Son’ ve ‘Üç Kuruşluk Opera’yı sahneleyen kursiyerler ikinci gün de ‘Cesaret Ana ve Çocukları’ ile Arturo Ui’nin ‘Önlenebilir Yükselişi’ isimli oyunlarla sahneye çıkıldı. Orjinal metinlerin yanı sıra günümüz dünyasında yaşanan olaylara da göndermeler yapılarak bütünsel bir anlayışla ele alınan dört oyun ilgiyle izlendi.

Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenen oyuna seyirciler de yoğun ilgi gösterdi. Ant Aksan'ın yönettiği ve yaklaşık 60 kişinin görev aldığı oyunun özellikle bütün sahneyi kaplayan gemi dekoru, profesyonel düzeyde seslendirilen şarkılar ve dansları beğeni topladı. Ayakta alkışlanan oyunun ardından, bir konuşma yapan Yönetmen Ant Aksan oyunun sahne aşamasına gelmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

BORNOVA BELEDİYESİ KURSİYERLERİNDEN MUHTEŞEM PERFORMANS

BORNOVA BELEDİYESİ KURSİYERLERİNDEN MUHTEŞEM PERFORMANS

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.