Bornovada Gündem Stratejik Plan

Bornova'da Gündem 'Stratejik Plan'

Bornova Belediyesi, önümüzdeki beş yılda Bornova’yı her anlamda daha ileriye taşıyacak Stratejik Plan çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

- Bornova Belediyesi, önümüzdeki beş yılda Bornova’yı her anlamda daha ileriye taşıyacak Stratejik Plan çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Kısa bir süre önce başta başkan yardımcıları ve müdürler olmak üzere belediye bürokratları ile yapılan iki günlük toplantının ardından benzer bir çalışma Belediye Meclis Üyeleri ile de yapıldı. Bornova Belediyesi Meclis Üyeleri, Prof. Dr. Tanju Tosun’un yönetiminde gerçekleşen stratejik plan arama çalışmaları toplantısında görüşlerini dile getirdi. Meclis üyeleri, Bornova Belediyesi’nin yeni dönemdeki misyon ve vizyonunun belirlenmesi sürecine katkılarını koydu.

Stratejik plan çalışmaları kapsamında meclis üyelerinin ardından yine halkın oyları ile seçilen muhtarlarla da bir araya gelinecek. Onlar da daha yaşanabilir bir kentin nasıl yaratılacağı konusundaki fikirlerini paylaşacak. Bornova’daki tüm kamu kuruluşları da Bornova Belediyesi’nin stratejik planına koyacakları katkıları iletecek. Bu arada bu toplantılar dışında, iç ve dış paydaşların görüşleri de alınıyor. Dış paydaş olarak yaklaşık 2 bin Bornovalıya anket yapıldı ve elde edilen sonuçlar değerlendirmeye alındı. Anket çalışmasının ikinci aşaması ise iç paydaş olan belediye çalışanları için yapılacak. İsimlerin yazılmayacağı anket formları, doldurulduktan sonra kapalı olarak sandıklara atılacak.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, stratejik plan çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini söyledi. Aynı zamanda Bornova Kent Konseyi Başkanı olan Prof. Dr. Jülide Kesken ve Prof. Dr. Tanju Tosun gibi akademisyenlerden destek aldıklarına dikkat çeken Başkan Atila, “Stratejik Plan hazırlama aşamasında çok titiz bir çalışma yürütüyor, tüm aktörlerin görüşlerine başvuruyoruz. Tüm projelerimiz bu Stratejik Plan çerçevesinde şekillenecek. Amacımız; önümüzdeki beş yılda ortak akılla Bornovamızı daha ileriye taşımak” diye konuştu.

BORNOVA'DA GÜNDEM 'STRATEJİK PLAN'

BORNOVA'DA GÜNDEM 'STRATEJİK PLAN'

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.