Bostanlıspor Avrupa Rekortmeni Oldu

Bostanlıspor Avrupa Rekortmeni Oldu

Türkiye Bayanlar Ragbi Şampiyonluğunu "yenilmeden ve gol yemeden" kazanan Bostanlıspor’un bu derecesinin “Avrupa Rekoru” olduğu öğrenildi.

- Türkiye Bayanlar Ragbi Şampiyonluğunu "yenilmeden ve gol yemeden" kazanan Bostanlıspor’un bu derecesinin “Avrupa Rekoru” olduğu öğrenildi.

Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, peşpeşe gelen başarıların çalışma ve geleceğe dönük projelerini de arttırdığını ifade ederek, “sporcularımızın başarısı bizi kamçılıyor. Bostanlıspor olarak futboldan, beyzbole kadar tüm branşlarımızda iyi bir ekip olduk. Her geçen gün sporcu ve taraftar sayımız artıyor. Bu da bizi mutlu ediyor” dedi.

Erboy, Türkiye Şampiyonluğunu finalde son yılların şampiyonu Samsun’u 41-0 yenerek, şampiyonada gol yemeden ve yenilmeden şampiyon bitiren bayan takımlarının Avrupa Rekoru kırdığını belirtti. Erboy, “Fransız antrenörümüz Loic Talhouet’in yaptığı araştırmaya göre bugüne kadar bu tip şampiyonalarda yenilmeden ve gol yemeden, ikisini birden hiç bir takımın elde edemediğini öğrenmiş. Bize de durumu anlattı. Resmi rekor sayılması için de gerekli girişimleri, TRF ve Association Européenne de Rugby (FIRA-Avrupa Ragbi Birliği) nezlinde yapacağız” dedi.

Erboy, ragbinin Karşıyaka’da daha da sevilmesi ve yayılması için Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Belediyespor ile işbirliği içine de gireceklerini, bu konuda belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın isteği bulunduğunu da sözlerine ekleyerek, şöyle dedi:

“Önümüzdeki yıl erkek ragbi takımımız Türkiye 1. Liginde, pilot takımımız Karşıyaka Starları da 2. Ligde mücadele edecek. Tüm hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Bayanlarda da her iki ekibimizle hazırlıklarımıza eylül ayında başlayacağız. Bu kez 2 Karşıyaka takımı final oynayacak. Bu kadar da iddialı olacağız. Karşıyaka Belediyesinin desteğiyle Avrupa'da da söz sahibi olmak istiyoruz. Bu yıl ay yıldızlı bayrağımızı göğsümüzde taşıma gururu yaşayacağız”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.