Boyundaki Buruşukluklara “Estetik” Çözüm

Boyundaki Buruşukluklara “Estetik” Çözüm

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, boyun germe ameliyatıyla; boyundaki buruşukluklara karşı cildin gergin ve düzgün bir görüntüye kavuşabileceğini söyledi.

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, boyun germe ameliyatıyla; boyundaki buruşukluklara karşı cildin gergin ve düzgün bir görüntüye kavuşabileceğini söyledi.

Boyun bölgesinde oluşabilecek estetik problemlerle ilgili açıklama yapan ve bu konuda önerilerde bulunan Opr. Dr. Nazmi Bayçın, “Başımız ile gövdemiz birbirine bağlayan boynumuz yüz bölgesinin çeneden altta kanla kısmında yer alır. Boynumuz yüzümüzün estetik görüntüsünü tamamlayan en önemli alandır. Gıdı olarak da adlandırılan çene altında kalan bölge kilo alımlarında yağların toplandığı ana bölgelerden biridir. Kilosu olmayan insanlarda ise küçük miktarlardaki kilo alımı bile gıdı bölgesinde yağların birikmesine neden olabilir. Gıdıda meydana gelen yağlanma ile çenenin boyunla oluşturduğu açı ortadan kalkar. İler şekilde oluşan yağlanmalarda ise boyun ile çene birleşmiş gibi görünür. Gıdı bölgesi alınan kiloların verilmesi ile kolayca toparlanır ancak yaşın ilerlemesi ile boyun kaslarının da elastikiyetini kaybetmesi ile sarkma, gevşeme ve buruşmalar meydana gelir. Boyun bölgesindeki yıpranmış olan cildin eski gergin ve düzgün görüntüsüne gerçekleştirilen boyun germe ameliyatı ile rahatlıkla kavuşulabilir” dedi.

“BOYUN ESTETİĞİNDE KULLANILAN YÖNTEMLER”

Boyun bölgesi estetiği için liposuction, boyun kaslarını toparlama ve boyun germe ameliyatı olmak üzere üç yöntem kullanıldığını belirten Bayçın, “Sadece gıdıda bir miktar yağ varsa ve bir sarkma ya da buruşma olmamışsa uygulanabilir. Yaşı ileri olmayan hafif kilolu kişilerde çok iyi sonuçlar elde edilebilir. Boyun kaslarını toparlama ise gıdı bölgesinde yağlanma ile birlikte kaslarda da gevşeme varsa uygulanan bir tekniktir. Çenenin altından 2 buçuk ile 3 santim boyutunda bir kesi açılarak buradan çene altı dokularına ulaşılır. Buradaki fazla olan yağlar kesilip çıkarılır. Çene altı ve boyun bölgesinde olan gevşemiş kaslar da birbirlerine yaklaştırılır. Kesilen yer ise estetik gizli dikişler ile kapatılır” diye konuştu.

“BOYUN GERME AMELİYATI NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?”

Boyun germe ameliyatı hakkında önemli bilgiler aktaran Bayçın, “Üçüncü yöntem olan boyun germe ameliyatları yüz germe ameliyatları ile birlikte yapılabileceği gibi tek başına da gerçekleştirilebilir. Tek başına gerçekleştirilen boyun germe operasyonları boynun cildinde meydana gelen sarkma ve buruşmaları ortadan kaldırmak üzere gerçekleştirilen ameliyatlardır. Buradaki deri fazlalıkları çıkarılarak deri gerdirilir. Boyun germe ameliyatında da klasik yüz germe ameliyatında yapıldığı gibi kulağın ön kısmından kulak memesinin alt kenarını izleyip kulak arkasına dolaşan cilt kesilir ve boyun derisinin çene altına kadar olan kısmı kaldırılarak kulak kenarına doğru gerdirilir. Deride fazlalık olan bölümler kesilerek çıkarılır ve gerdirilmiş şekilde kenarları birbirine dikilerek kapatılır.” dedi. Op. Dr. Nazmi Bayçın yaptığı bilgilendirmenin devamında ise, “Boyun germe ameliyatlarında son yıllarda içinde dikensi çıkıntılar bulunan doku asıcı malzemeler de kullanılmaya başlamıştır. Küçük bir kesi açıldıktan sonra bu kesiden boyun bölgesine yerleştirilen bu çıkıntılı malzemeler boyun bölgesindeki dokuları yukarı çektirerek tutabilir ve bu şekilde dikildiğinde boyunda germe işlemi oluşmuş olur. Sadece gıdıda yağlanması olan veya boyun kasları gevşemiş ve derisinde buruşmalar oluşmuş insanlarda bu aparatların tek başına uygulanması yeterli olamayacaktır. Liposuction ya da boyun germe tekniklerinden birisinin de uygulanması gereklidir. Boyun germe ameliyatları yeterli donanıma sahip bir hastane ortamında gerçekleştirilmelidir. Uygulanacak tekniğe bağlı olarak lokal veya genel anestezi kullanılabilir. Ameliyat süresi de kullanılacak tekniğe göre değişmekle birlikte ağırlıklı olarak 1 ile 2 saat arasında sürer” şeklinde konuştu.

“İYİLEŞME SÜRECİ NASIL GEÇER?”

Boyun germe operasyonlarından sonra yaşanan iyileşme sürecini anlatan Bayçın, “Boyun germe ameliyatından sonra dren adı verilen ve deri altında biriken kanı dışarı atmaya yarayan bir plastik çubuk deri altına yerleştirilir. Dren yaklaşık olarak 1 gün kalır ve o çıkarıldıktan sonra evinize rahatlıkla gidebilirsiniz. Eğer boyun germe ameliyatı gerçekleştirilmeyip sadece liposuction uygulanmışsa bu bölgeye dren uygulanmasına gerek duyulmayacaktır. Boyun estetiği ameliyatından sonra çene altında bulunan dokuların zemine yapışarak kaynamasını sağlamak için yüze elastik bir bandaj sarılır veya aynı görevi görecek bir elastik maske giydirilir. Uygulanan bu maske ya da bandajın burada 1 hafta kalması yeterli olacaktır. Boyun germe ameliyatı sonrası ciddi bir ağrı meydana gelmez. Oluşan ağrılar ise ağrı kesici ilaçlar ile kolaylıkla ortadan kaldırılabilir. Ameliyat sonrasında boyun bölgesinde ödem adı verilen şişlikler oluşur ve bazı yerlerde morarmalar ortaya çıkabilir. Bu şişlik ve morluklar 7 ile 10 gün arasındaki bir sürede normale döner. Boyun germe ameliyatı sonrası boyun cildinde hafif bir gerginlik ve uyuşukluk hissedilebilir. Deri kaynamaya başladıkça zaman içinde bu uyuşukluk da ortadan kalkacaktır. Boyun şeklinin tam olarak ortaya çıkması için ise birkaç aylık bir sürenin geçmesi gerekecektir. Boyun germe ameliyatı insanı yatağa bağlamayan bir operasyondur. Ameliyattan birkaç gün sonra seyahate çıkıp, uçak yolculuğu da yapabilirsiniz. Boyun germe ameliyatı olduktan birkaç hafta sonra ameliyatın gerçek etkileri ortaya çıkmaya başlayacak ve oldukça memnun kalınan sonuçlar elde edilecektir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.