Bozdağlar Beyaza Büründü

Bozdağlar Beyaza Büründü

Kurak geçen kış mevsiminin ardından gelen bahar yağmuru Ödemişli üreticileri sevindirdi. Önceki gün sabaha karşı başlayan yağış gün boyu zaman zaman şiddetini artırarak devam etti. Bozdağlar ise beyaza büründü.

- Kurak geçen kış mevsiminin ardından gelen bahar yağmuru Ödemişli üreticileri sevindirdi. Önceki gün sabaha karşı başlayan yağış gün boyu zaman zaman şiddetini artırarak devam etti. Yağışlar ovada yağmur olarak kendisini gösterirken, Bozdağlar ise beyaza büründü. 2157 metre rakımlı Bozdağ zirvesine gün boyunca kar yağdı. Kışı karsız geçiren Bozdağ, Nisan ayının ortasında beyaz örtüye kavuştu.

Bahar yağmurlarından Küçük Menderes nehri de nasibini aldı. Kurak geçen kış mevsiminde kuruma noktasına gelen Küçük Menderes nehri dün gelen bahar yağmuru ile canlandı. Küçük Menderes’i besleyen dereler yeniden akmaya başladı.

ÜRETİCİ SEVİNDİ

Toprakların kuruduğunu ifade eden üreticiler ise bahar yağmurunun tarlarda yetişmekte olan buğday, arpa, patates ve karpuz gibi ürünlere çok fayda sağladığını belirtti.

Üretici Muhittin Dirik bahar yağmurunun ekinlere çok fayda sağladığını belirterek kuraklığın bir nebze olsun geçtiğini ifade etti. Dirik, “Ödemiş ovası şuan ürün yetiştirme aşamasında. Birçok alanda buğday, arpa, patates ve karpuz yetişiyor. Bugünlerde de hayvancılığın ana ürünü olan silajlık mısır ekimi yapılmakta. Kış mevsiminde yaşanan kuraklıktan dolayı birçok ürünümüzü sulamaya başlamıştık. Sulama demek bizlerin gideririnin yükselmesi demek. Toprağın kuru olması demek ürünlerimizin daha az olması demektir.

Ama nisan ayı içersinde iki gündür yağan bahar yağmuru ile birlikte kuraklık bir nebze olsun sona erdi. Gelen bu bahar yağmuru artık son günlerine gelen ekinlerimize büyük fayda sağladı. Bugünlerde ekilmeye başlanan bazı yerlerde toprak üzerine çıkan bölgenin önemli ürünü silajlık mısırlarımıza da bu yağmur büyük fayda sağladı. Öte yandan meyve üretimi içinde meyve ağaçlarımızı da yağmur çok iyi geldi. Bahar yağmurunun biraz daha yağması ile akla gelen kuraklık tehlikesini ortadan kaldıracaktır. İnşallah bahar yağmurlarının biraz daha yağması biz üreticilerin temennisidir” dedi.

YAĞIŞIN BUGÜN DE SÜRMESİ BEKLENİYOR

Bahar yağmurlarının yüzleri güldürdüğü Ödemiş’te bugün de Meteorolojinin tahminlerine göre kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Hava sıcaklığın 13-15 derece olacağı Ödemiş ve çevresinde yağışların şiddeti yarın azalacak. Pazartesi günü de yağışlı havanın yerini çok bulutlu bir havaya bırakacağı tahmin ediliyor.

NİSAN YAĞMURU BEREKETİ İLE GELDİ, BOZDAĞLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ

NİSAN YAĞMURU BEREKETİ İLE GELDİ, BOZDAĞLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.