Bu ayıp Aydın’a hiç yakışmıyor

Çok haklı olarak okuyucularım merak edecektir, Aydın’a yakışmayan bu ayıp nedir diye.

Hep birlikte yaşadığımız bu şehirde gördüklerimiz, tespitlerimiz öyle kıyıda köşede kenar bir mahallede veya dağ köyünde değildir. Söz konusu bahsedeceğim yer Aydın-Efeler ilçesi Kurtuluş Mahallesinde ki Aydın halkına yıllarca hizmet veren eski garaj yerinin yürek yakan mezbelelik çirkin görüntüsüdür. Şehrin göbeğinde adeta bir enkazı andıran bu görüntü kirliliği, vicdan sahibi her Aydınlı vatandaşımızı rahatsız etmektedir.

Yaklaşık dört yıldır boş, hiçbir işlem ve belediye hizmeti yapılmayan bu alanda; kazık, bozuk çukur zeminler, kıyı köşelerde yıkık dökük inşaat malzemeleri, yabani otlar, çöpler, kum ve çakıl yığınları… Gelişi güzel park etmiş araçlar, bazen evsiz barksızların, kimsesizlerin çoluk çocuk ailecek otel niyetine konakladığı pikap, minibüs vb. araçlar… Geceleri aydınlatma yetersiz, güvenlik yok, tertip düzen, temizlik, bakım ve yerel yönetim hizmetlerinden oldukça mahrum, ilgisiz bir alan olan eski garaj yerimizden bahsediyorum. Sanki burası Bangladeş…

Şehirlerarası devlet karayolu geçişi Denizli’den Aydın İzmir gidişi ve İzmir’den Aydın – Denizli – Muğla ya gelişi esnasında yoldan geçen her Allah’ın kulunun gördüğü, gözüne battığı bir yer eski garaj yerini ifade etmekte zorlanıyorum. Halkın deyimi ile ‘Tam bir rezalet, tam bir felaket’ Halk soruyor bu ayıp, bu cenaze ne zaman kalkacak? Aydın’a bu manzara hiç yakışmıyor. Eski garaj sanki sahibi ölmüş mirası paylaşılamayan mal gibi ortada bakımsız 4 senedir sürünüyor. Sahibi yok, bakanı yok görüntüsü yüreklerimizi yakıyor.

En başta Kurtuluş Mahallesi sakinleri olmak üzere eski garaj çevresi esnafımız soruyor ‘Ne olacak burası, Kim buranın sahibi’ diye

Vatandaş büyükşehir yasasıyla mal mülk paylaşımının BŞB’nin mi yoksa Efeler Belediyesi’nin mi payına düştüğünü bilmez, mal paylaşımı kime düştü, kim itiraz etti düşünmez. BŞB’nin Efeler Belediyesini mahkemeye verdiğini bilmez. Mahkemeler, itirazlar, şikâyetler, çekişmeler, sürtüşmeler vatandaşı hiç ilgilendirmez. Eski garaj yerinin yerine ne hizmetlerin yapılacağını vatandaş merak eder. Halk diyor ki ‘Biz başkanlarımızı seçmek için seçimlerde oy verdik onları seçtik. Hizmet etsinler diye.’ BŞB Başkanı Sn. Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye başkanı Sn. Mesut Özakcan ikinizde aynı partidensiniz, CHP’li Belediye başkanlarısınız. Biriniz AK Parti’den biriniz CHP’ den veya başka bir partiden seçilmiş olsaydınız hizmetlerim engellendi diye düşünebilirdik. Biriniz iktidar biriniz muhalefet çekişmesi var gerekçesine sığınabilirdik. Şimdi ikinizde CHP’den aynı partiden olduğunuz halde bu aranızda ki kavga niye? Vatandaş diyor ki ‘Bana ne sizin kavganızdan! Biz hizmet istiyoruz’. 4 yıl boşa geçen ıvır zıvır, İtiş kalkış, boşa giden enerji ve ümitlere yazık değil mi? bunu Aydın halkına nasıl izah edeceksiniz? Birbirinize çamur atarak mı? Seçimler geldi çattı. Ne oldu bizim Efeler belediyesi hizmet binası? Hani proje yarışmaları düzenleyip ödüllendirdiğimiz projemiz ne oldu? Ne zaman ihale edilecek? Ne zamana yetişecek? Halkımıza heyecanla beklediği bu hizmetleri gerçekleştirilmeyen kayıp yılların hesabını kim verecek?

Bu hizmet ayıbını kim temizleyecek? BŞB veya Efeler Belediyesi bir mahallede en küçük bir sokak, bir kaldırım tamiratı için ‘Bu sokak ve kaldırımda ki yapılan çalışmadan çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz’ yazılı meşhur tabelasını sokağın ortasına koyarken, 4 yıldır sürünen enkaz eski garajın bu görüntü kirliliği ile çevreye verdiği rahatsızlık için kim özür dileyecek?

Atalarımız boşuna söylememiş ‘ehliyet, liyakat, basiret, dirayet, riyaset ve siyaset…’ Doğa boşluğu affetmez! Bu değerler çarşı, pazar, market ve bakkallardan satın alınmıyor. Yüce peygamberimiz de bir hadisinde  ‘Emaneti ehline veriniz’ demiştir.

Her şey Aydın halkının gözü önünde apaçık görünmektedir. Yoksa ne yapalım mı diyelim.  Atalarımız ne güzel söylemiş ‘Vermemiş mabut, neylesin Mahmut”

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.