Bu dünyadan bir Hakkı Karaca geçti

Depremler, yangınlar, afetler, seller ve asrın belası; Koronavirüs…
 
Öyle bir bela ki, ‘yakmadığı ocak kalmadı.’
 
O bela ülkemde kol geziyor...

2020 yılını ‘Virüs belası’ ile geçirdik.

İmtihanımız, çetin ama ateş düştüğü yeri yakıyor.

Tanıyan herkesin sevdiği, her zaman yüzü güler, herkesin derdine sıkıntısına koşan, herkesin dostu arkadaşı gazetemiz yazarı Nevzat Arslan virüs belasıyla cebelleşirken, geçtiğimiz hafta sevenlerini üzüntüye boğan haber geldi. Bir süredir mücadele ettiği o hastalık tüm direnişine rağmen Hakkı Karaca’yı aramızdan alıp gitti.

Onu yazarımız Nevzat Arslan sayesinde tanıdım. Her vakti insanlarla iç içe geçen kitap kurdu koca yürekli adama “Hakkı amca” diye seslenirdim. Hakkı amca ile aynı hastalıkla mücadele eden Nevzat Arslan’a “Hakkı amcayı kaybettik” diyemedim. Ama o “Hakkı Ağabeyin ardından” yazısını döktürünce acı haberin tez ulaştığını anladım.

Hakkı amca, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının gerçekleştirdiği 6. Filo olaylarında inzibat görevinde bulunmuş, o günü o günkü heyecanla anlatan gerçek bir mücadele adamıydı. Hakkı amca o zaman yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:

“6. Filo Türkiye'ye gelmişti. Öğrenciler Filo'nun gelişine, Amerika'yı protesto eden ve karaya çıkışlarını engellemeyi amaçlayan bir miting düzenlediler. Amerikan askerlerinin kıyıya yaklaştığını gören gençler 6. Filo’yu taşlamaya başladılar. Bazı Amerikan askerleri denize düştü. Amerikan askerlerini taşlayan gençler o sırada görev yapan arkadaşlarımızdan bazılarını omuzlarda taşıdılar.”

Evet Hakkı amca solcuydu… Emperyalizme karşıydı… “Kahrolsun Amerika” deyip Amerika’nın gölgesinde siyaset üreten solculardan değildi. Nasıl emperyalizme karşı ise; haksızlığa, hukuksuzluğa, hırsızlığa, soysuzluğa da karşıydı. Herkes susarken, siyaset susarken, “aman partim zarar görmesin” diyenler susarken, haksızlığa karşı ses yükseltirdi. 

Her ne kadar ideolojik çalışmalar yapmış olsa da partici değildi. Herkesle barışık herkesle iyilik ekseninde ilişki kuran gerçek bir barış ve kardeşlik temsilcisi olarak gönüllerde yer tutan Hakkı amca ilerleyen yaşına rağmen mücadelesinden asla vazgeçmedi.

İyi bir insan portresi oluşturan Hakkı amca, bir süre önce onu ölüme götüren koronavirüsün pençesine düştü. Ve hastalıkla mücadelesini maalesef kaybederek, ebedi aleme göç etti. Geride hoş bir seda bırakan Hakkı amca gönüllerdeki yerini uzun yıllar daha koruyacak.

Bu dünyadan bir Hakkı Karaca geçti.  İyi ki de geçti…

Ruhu şad olsun!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum