Bu Kıyak Kime?

Bu Kıyak Kime?

Aydın’da kamu binaları için ödenen yüksek kira bedelleri, tepki çekiyor. Kentte en çok kira ödeyen kurumların başında Aydın Büyükşehir Belediyesi geliyor. Belediyenin ödediği yüksek miktardaki kira bedeli “kıyak mı” sorusunu gündeme getirdi.

Bir basın kuruluşunda çalıştıkları halde belediye şirketinde çalışıyormuş gibi gösterilip maaşı ve sigorta primlerinin ödenmesiyle gündeme gelen İMAR AŞ, bu defa ödediği yüksek kira bedeliyle konuşuluyor. İddiaya göre Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İMAR AŞ.’nin kullandığı Efeler ilçesi Hasanefendi Mahallesi’ndeki 2 katlı bina için aylık yaklaşık 24 bin TL kira ödeniyor.

2 YILLIK KİRA BEDELİYLE YENİ BİNA YAPILIR

İsmini vermek istemeyen bir emlakçı, İMAR AŞ’nin kullandığı binanın aylık kirasının 2 bin lira civarında olması gerektiğini belirterek, "2 yıllık kirasıyla yeni bina yapılabilir. Belediye yeni bina yapmalı veya uygun bir yere taşınılması konusunda çalışma başlatmalıdır” dedi.

İSRAFA SON VERİLSİN

Yüksek kira bedeli vatandaşları çileden çıkardı. İMAR AŞ’nin kullandığı binanın kirasını öğrenen Hasanefendi Mahallesi esnafları da, “Mahallemizde böyle bir kira bedeli yok” diyerek Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden israfa son verilmesini istedi.

MÜLK SAHİBİ BAKIN KİM ÇIKTI

Gazetemize ulaşan bilgilere göre, ASKİ’nin Efeler ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan genel müdürlük binası 6 kat ve her katta 4 daire bulunuyor. Binanın kirası aylık 21 bin TL. Efeler Belediyesi hizmet binası 100 civarında işyerinden oluşuyor. Toplam kirası aylık 19 bin TL. ASKİ 21 bin lira, Efeler Belediyesi 19 bin lira öderken Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 2 katlı bir binaya aylık 24 bin lira kira bedeli ödemesi kafaları karıştırırken, İMAR AŞ’nin kullandığı binanın mülk sahibinin ise belediyeden iş alan müteahhit İrfan Özkan olduğu ortaya çıktı.

KAZIKLI’DAKİ VİLLAYI KİM YAPTI

Bilindiği gibi İrfan Özkan, Çerçioğlu ailesine ait Milas Kazıklı Koyu “Yarım Liman” sitesinde bulunan yazlığın tadilatını yapan kişi olmasıyla gündeme gelmiş, belediyenin maaşlı işçilerini 90 gün Özlem Çerçioğlu’nun villasında çalıştırdığı iddia edilmişti. Hal böyle olunca yüksek kira bedeli, “Müteahhide kıyak mı yapıldı” sorusunu gündeme getirdi.  

aski-(1)-004.jpgaski-(2)-002.jpgimar-as.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum