Bu Nasıl İş Hakan Olgaç!

Bu Nasıl İş Hakan Olgaç!

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nün doğrudan temin yöntemiyle yaptığı hizmet alımlarında büyük meblağlarda iş alan firma ile teklif alınan firmanın aynı adreste ve sahiplerinin aynı kişiler olması kafaları karıştı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suları ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı doğrudan temin yöntemiyle hizmet alımlarında bulundu. Büyük meblağlarda iş alan ve Aydın’da faaliyet gösteren Müdüroğlu Vinç firması ile beraber toplamda üç firma teklif verdi. Ancak teklif veren firmalardan birinin ihaleyi alan firma ile aynı adreste faaliyet göstermesi ve sahibinin aynı kişi olması kafaları karıştı.

İHALE YETKİLİSİ İLE FİRMANIN YAKIN İLİŞKİSİ

2015 Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki 45 günde her biri 330 saat olmak üzere 5 kez doğrudan temin yoluyla hizmet alımı yapılan Müdüroğlu Vinç firmasına 250 bin lira ödeme yapıldı. İçme Suları ve Kanalizasyon Dairesi Başkanı harcama ve ihale yetkilisi Hakan Olgaç’ın ihaleyi ‘açık ihale usulü’ ile yapması gerekirken, ihaleyi parçalayarak 5 kez aynı firmaya vermesi ve teklif alınan iki firmanın aynı adreste ve şirket sahiplerinin aynı kişiler olması firmayla yakın ilişkisini ortaya çıkardı.

BU NASIL İŞ HAKAN OLGAÇ!

Ayrıca firmanın 330 saatten 5 adet 1650 saat hizmet işini ortalama 8 saat çalıştığında ortalama 225 günde bitirecekken, işi 45 günde nasıl tamamladığı merak konusu oldu. Bu durum “doğrudan temin mi, adrese teslim mi” sorusunu gündeme getirdi.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz bir uzman, akıllara soru işaretleri getiren ihalenin kanunlara aykırı olduğunu söyledi.

Olayla ilgili olarak Aydın Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma açması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum