Bu okuldaki herkes her yerde kitap okuyor!

Bu okuldaki herkes her yerde kitap okuyor!

“Okuma Projesi” kapsamında başlatılan “İnsan her yerde okur” etkinliği, Aydın’ın Efeler ilçesi Yedieylül İlkokulu’nda gerçekleşti. Okul müdürü Selim Çakmak, amaçlarının okuma alışkanlığının öğrenci ve velilere kazandırmak olduğunu söyledi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahameddin Karaköse, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, Efeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aslan ve Yedieylül İlkokulu Müdürü Selim Çakmak, Okul Aile Birliği Başkanı Cevdet Baba, öğrenci ve velileri Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı “Okuma Projesi” kapsamında düzenlenen “İnsan her yerde okur” etkinliğinde buluştu. Öğrenciler giydikleri Atatürk ve kırmızı beyaz tişörtlerle sundukları “7 Eylül” koreografisi büyük beğeni topladı.

selim-cakmak-001.jpgYedieylül İlkokulu Müdürü Selim Çakmak, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun başlatmış olduğu “Okuma Projesi” kapsamında düzenlenen “İnsan her yerde okur” etkinliği hakkında bilgi verdi ve burada olma nedenlerinin projenin bir amacı olan okuma alışkanlığının öğrenci ve velilere kazandırmak olduğunu ifade etti. Öğretmeni ve öğrencisiyle okulda bulunan herkesin günde 20 dakika kitap okuduğunu belirten okul müdürü Çakmak,  “Öğrencilerimiz velileriyle birlikte haftada bir gün okulumuzdaki 3 bin kitap kapasiteli kütüphanede kitap okuyor. Her gün 21.00-22.00 arası televizyon kapatılmak suretiyle evde kitap okunması kampanyasını başlattık” dedi.

Kentin meydanlarında bulunan oturma yerlerinin yakınlarına açık hava kütüphanesi kurarak okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı düşündüklerini belirten Çakmak, “Önümüzdeki süreçte büyük bir meydanda, ardından stadyumda Atatürk koreografisi ile kitap okuma projesine dikkat çekeceğiz ve toplu ulaşım araçlarında düzenleyeceğimiz etkinliklerle ‘Her yerde kitap okunur’ diyeceğiz” diye konuştu.  

Etkinliğin ardından protokol üyeleri 3 bin kitaptan oluşan okul kütüphanesini gezerek okul müdürü Selim Çakmak’tan bilgi aldı.

bu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!.JPGbu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!-001.JPGbu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!.jpgbu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!-002.JPGbu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!-003.JPGbu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!-004.JPGbu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!-005.JPGbu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!-006.JPGbu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!-007.JPGbu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!-008.JPG

017-006.jpgbu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!-001.jpgbu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!-002.jpgbu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!-003.jpgbu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!-004.jpgbu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!-005.jpgbu-okuldaki-herkes-her-yerde-kitap-okuyor!-006.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.