Bu Paralar Nereye Gidiyor?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun güç sarhoşluğuna kapılarak nasıl hukuk dışına çıktığını, bürokratik- oligarşinin nasıl oluşturulduğuna, belediyeyi nasıl yozlaştırıldığına, teftiş kurulunu nasıl işletilmez kılındığına hep beraber şahit oluyoruz.

2014’ten bu yana Aydın’ın pek çok sorunu çözüme kavuşturulamadığı gibi, kentin kaynakları heba edildi, iktisadi işletmeler hileyle kurulan belediye şirketlerine devredilerek hem meclis denetiminin önüne geçildi hem de yolsuzluk, rüşvet, vurgun, soygun gibi gayri ahlaki işler adam boyunu geçti.

2014 yerel seçimlerinde verilen yüzde 43,8 gibi büyük bir halk desteğine rağmen Özlem Çerçioğlu kentin hiçbir temel sorununu çözemedi, seçim vaatlerinin hiçbirini yerine getiremedi. İcraatları itibariyle dağ fare doğurdu. Gelinen noktada, yaşanan olayların vahameti, ortaya saçılan gerçekler Aydınlıyı hayal kırıklığına uğrattı.

Güç sarhoşluğuna kapılarak belediyeyi Erkan Karaarslan’a nasıl teslim ettiğini, Karaarslan’ın da Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde FETÖ’ye benzer bir kadrolaşma yaptığını ve bu kadrolaşmanın yanlış olduğunu defalarca yazdığımız için yeniden tekrarlamak istemiyorum.

Konumuz Özlem Çerçioğlu’nun başarısızlığı da değil. Zaten bundan sonra kendisinden başarı beklemiyorum. Abuk subuk işlere başlayıp, Astim köprülü kavşağı, Kuşadası’ndaki Atatürk Köprülü Kavşağı’nda olduğu gibi Aydınlıyı elaleme rezil etmesin yeter.

Konu ‘başarısızlık’ değil elbette zira Özlem Çerçioğlu’nun başarısızlığı artık tescilli. Burada dikkat çekmek istediğim şey FETÖ’ye finansal destek sağlamaktan tutuklu Erkan Karaarslan’a belediye kaynaklarının peşkeş çekilmesi işinin devam etmesidir.

Evet, altını çizerek söylüyorum: Peşkeş aynen devam ediyor. Erkan Karaarslan’la bağlantılı şirketlerle çalışmaya devam edildiği gibi belediyedeki adamları para musluklarının başında keyif çatıyor. Erkan Karaarslan’ın tutuklanmasından sonra panik yaşayan ekiple toplantı yapan Özlem Çerçioğlu, “Hiçbir şeye kulak asmayın. Aynen yolumuza devam edeceğiz” diyerek ekibe güvence veriyor. Sonuç olarak Erkan Karaarslan zindanda ama kurduğu çark tıkır tıkır işletiliyor.

Tamamı belediye iştiraki olan Aybel, İmar, Jeotermal ve Ege Et şirketleri zarar ediyor. Bu şirketlerin başında FETÖ’den tutuklu Erkan Kaaraslan’ın akrabaları var. Bu şirketlerde 5’er tane yönetim kurulu üyesi görev yapıyor. 4 şirkette görev yapan 20 üyeye 3 bin TL. oturum ücreti veriliyor. Ancak duyumlarıma göre bu paranın bin 500 lirası geri toplanarak Erkan Karaarslan’ın bacanağı Muharrem Şanlı’ya elden teslim ediliyor. Ayrıca İMAR AŞ.’de çalışan ismi ben de saklı biri tarafından yine ‘aslan bacanak’a her hafta ortalama 10 bin TL. elden ödeniyor.

"Sorumluluk makamındaysanız, sorumlusunuz…

Sorumluysanız sorarız:

Bu hal neyin nesi...”

Muharrem Şanlı’ya elden ödenen para aylık 70 bin lirayı buluyor.

O durumda soru net:

Bu paralar nereye gidiyor?

“Millete kurşun sıkanı nasıl affetmiyorsak, o kurşunu finanse edeni de affetmeyeceğiz.” Bu sözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait.

Aydın halkı millete kurşun sıkanı affetmediği gibi, finanse edeni de, peşkeş çekeni de asla affetmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum