Bu pisliğe ‘dur’ denmeli

Hep birlikte ibretle, utançla ve hayretle tam yedi yıldır tavan yapan bu iğrenç oyunu, bu çarpık zihniyetin rezil senaryosunu izliyoruz. 

Hiçbir değere, inanca, ideolojiye saygısı olmayan gözünü kör etmiş ranttan başka bir şey görmeyen, rant için her ahlaksızlığı evla gören bir yapıdan bahsediyoruz. 

Aydın’a ve Aydınlıya kastediyorlar. Halkın parasını peşkeş çekiyorlar. Peşkeş duyulmasın diye herkesi kendi içleri gibi katran karası yapmaya çalışıyorlar. Tuttukları tetikçilerle, rantlarına karşı çıkan herkesi yok etmeye uğraşıyorlar. Bu satırların yazarının kaleme aldığı köşe yazılarına, imzasının bulunduğu haberlere tek kelime edemeyenler gazetemiz yazarlarına “Aydın 24’ten ayrılın, size gazete kuralım” teklifinde bulunarak rezilliğin dibine vuruyorlar. Yazılanlara cevap vermek, mertçe mücadele etmek yerine kalleşçe saldırmak suretiyle Aydın’ı kirletiyorlar.

Geçtiğimiz günlerde aktif siyasette yer alan bir arkadaşımın ziyaretine gittim. Aydın’ı konuştuk. Siyasetçilere yönelik eleştirilerimi sabırla dinledi. O da gazetecilerden yakındı. Bir gazetecinin kendisine, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik eleştiriler haricindeki açıklamaları gazetelerinde yer verebileceklerini söylediğini aktardı. Başkan Çerçioğlu’na yönelik eleştiri haberlerini kaleme almadıklarını, bazı gazetecilerin Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanı olduğunu biliyordum ama bu rezilliğin açıkça dillendirilmesi karşısında hayretler içinde kaldım. Hepimiz biliyoruz bunların nedenini. Aydınlı biliyor ve görüyor yazılmayanları yazan gazete sayısının bir elin parmakları kadar bile olmadığını.

Bu böyle devam ederken, artık Aydın’da başta siyasiler olmak üzere insanların seslerini yükseltmesi gerektiğini, algı operasyonlarına karşı tavır almalarını da bekliyoruz. Bu pisliğe bugün dur denmezse yarın herkesi içine alacak.

Ve son olarak Aydın’a ve Aydınlıya hırsları ve rant uğruna bu kötülükleri yapanlar akıllarına şunu da getirmeli. Unutulmamalı gün gelir bu iğrençlikler kendileri de sıçrayabilir. Yarın her şey değişir belki de aynı tetikçiler tarafından saldırıya uğrayabilirler. Bunun örneklerini çok gördük.

***

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bir takım temaslarda bulunmak üzere Aydın’a geliyor. Bir dizi ziyaret gerçekleştirecek olan Bakan Gül’ün programında Aydın Büyükşehir Belediyesine ziyaretin olmaması eleştirildi. Neymiş, “3 seçim kazanmış Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na saygısızlık” yapılmış… Kim yapmış saygısızlığı? Adalet Bakanı Gül.

Bize göre;

Adalet Bakanı Gül doğru bir iş yapmış. Belediyede yaşanan yolsuzluk, ihaleye fesat, görevi kötüye kullanma, evrakta sahtecilik suçlarından 80 soruşturma dosyası ile devam eden 13 davası bulunan birinin ziyaretine gitseydi, adalete gölge düşümüş, abesle iştigal etmiş olurdu.

Son söz:

Sorgularken de, eleştirirken de, makul olalım!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum