Bu Proje Türkiye’de Bir İlk Olacak

Bu Proje Türkiye’de Bir İlk Olacak

Aydın’ın Efeler ilçesinde engelli çocukların rahat ve huzurlu vakit geçirebilmesi amacıyla inşa edilecek Hisler Parkı yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Engellilere yönelik birçok projeyi hayata geçiren Efeler Belediyesi, Küçük Eller Büyük Umutlar Derneği (KEBUDER), ve Efeler Kent Konseyi işbirliğiyle Hisler Parkı inşa edecek. Parkta dijital kütüphane, kafeterya, atölye, basketbol sahası, oyun grupları ve yeşil alanlar yer alacak. Kadıköy Mahallesi’ndeki 4 bin metrekarelik bir arazi üzerine yapılacak ve yaklaşık 500 bin TL’ye mal olacak Hisler Parkı’nın, 2015 yılı içinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

Bütün engelli çocuklara yönelik olmasından dolayı Türkiye’de sadece İstanbul’da var olan Hisler Parkı, İstanbul’dakinden daha donanımlı olacağından Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip olacak.

Kadıköy Mahallesi’nde gerçekleşecek olan Hisler Parkı’nın protokolü Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve KEBUDER Başkanı Perihan Öztürk tarafından imzalandı. Proje hakkında bilgi veren Başkan Özakcan, “KEBUDER ve Efeler Kent Konseyi’nin önerisiyle Hisler Parkı’nı hayata geçireceğiz. Konu ile ilgili olarak belediye meclisimizden karar çıkarttık. Projenin tamamlanması için gereken çalışmaları başlattık. Proje ‘ben yaptım oldu’ anlayışı ile değil; ‘birlikten kuvvet doğar’ ve katılımcı bir anlaşışın eseri olacak” dedi.

Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, “Hisler Parkı projesini KEBUDER Başkanı Perihan Öztürk önerdi. Efeler’i çok seven Efeler sevdalısı bir belediye başkanımız Mesut Özakcan’a projeyi anlattık, sağolsun büyük destek verdi” diye konuştu.

KEBUDER Başkanı Perihan Öztürk ise, “Engelli çocuklarımız, bu parkta rahat ve huzurlu bir şekilde vakit geçirecek. Engelli çocuklarımızın yaşamlarını daha da güzelleştirmek adına bu projeyi hayata geçireceğiz. Projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

005-007.jpg007-005.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum