“Bu şehre borcunuz var, çalışıp ödeyin!”

Aydın’da Cumhur İttifakı bileşenleri AK Parti ve MHP, son dönemde gerek milletvekilleri gerek il yönetimi sahaya inmiş durumda. 

2019 yerel seçimlerinden sonra sokaktan çekilmiş görüntü veren AK Parti Aydın İl Teşkilatı vatandaşlarla iç içe olma gayreti içinde. Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı Meclis çalışmalarından fırsat buldukça AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ile birlikte farklı mahallelerde vatandaşlarla buluşarak sohbet edip, sorunları dinliyor.

“Sıkmadık el bırakmayacağız” diyerek sokağa çıkan MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık ve MYK üyesi Burak Pehlivan her gün tempoyu artırarak daha fazla insana dokunmak için çaba harcıyor. 

Gerek AK Parti gerek MHP’li bu isimlerin sosyal medya hesaplarına bakarak bütün bunları görebilirsiniz.  

Aydınlı vatandaşların çoğunluğu Özlem Çerçioğlu başkanlığında bir belediye yönetimi istemiyor. CHP’liler bile “Aydın’a hizmet etmediğine şahit oluyoruz” diyerek sitemde bulunuyor. Bunu çevrenizde AK Parti’yi eleştiren insanlara sorabilirsiniz ve alacağınız cevap aynen böyle olacak.

Ancak vatandaş AK Parti’nin ve MHP’nin biraz daha sorunlarıyla ilgilenmesini, biraz daha sokakta etkin olmasını ve kendisine dokunmasını da bekliyor. 

Dahası vatandaş algı ajanlarının toz duman ettiği gündemde daha fazla Cumhur İttifakı yöneticilerin kendilerini bilgilendirmelerini ve kafalarda oluşan soruları gidermelerini de bekliyor. Bunun için il yönetimi  ve milletvekillerinin yanı sıra belediye başkanlarının çabası ortada. Ama yetmez. 

Ziyaretleri sosyal medya hesaplarından paylaşmayı marifet sayan siyasetçilere; bunun doğru ama eksik olduğunu yaşadıkları bu kentin ve vatandaşın sorunları için verdikleri mesajın çok daha önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Genel olarak Aydın siyasetinde yerel iktidara yönelik muhalefet yok. Gazetemizde yayınlanan “İMO’dan Büyükşehir Meclis Üyelerine tepki!” haberinden öğrendiğimize göre, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Aydın Şube Başkanı Özlenen Alcı çok önemli bir soruna parmak bastı. Meclis üyelerinin doğru yanlış ayrımı yapmadan oylamaya katıldığını söylüyor Alcı. Burada CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin sessiz kalmalarını anlamak mümkün ama ya AK Partili ve MHP’li meclis üyelerine ne demeli? Yanlışa neden ortak oluyorlar?

Oysa...

Doğru ve sağlıklı muhalefet bir kentte çok şeyi değiştirebilir. İktidarı denetlemenin yanı sıra ortaya koyulan fikirler de iktidarın daha iyi hizmet etmesine imkân tanır. Bu tarz muhalefet, muhalefet edeni de toplumun gözünde her zaman büyütür, güvenini alır. 

Bu noktada meclis üyelerine yönelik, “Hal binanızda yok, merkez minibüs garajınızda yok, ASKİ binanızda yok. Atatürk Spor Kompleksinizi bile yok ettiniz” eleştirisinde bulunan Özlenen Alcı’ya katılmamak mümkün mü?

Yazımıza Özlenen Alcı’nın sözüyle nokta koyalım.

Ey meclis üyeleri!

“Bu şehre borcunuz var, çalışıp ödeyin!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.