Bu Stad Dikiliye Çok Yakışacak

Bu Stad Dikili'ye Çok Yakışacak

Dikili Belediyesi, Erdal İnönü Stadı’nın modernize edilmesi için yoğun bir çalışma başlattı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalarının tamamlanmasıyla Avrupa normlarında yeni çim zemine sahip olacak stat, ilçedeki amatör spor

- Dikili Belediyesi, Erdal İnönü Stadı’nın modernize edilmesi için yoğun bir çalışma başlattı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalarının tamamlanmasıyla Avrupa normlarında yeni çim zemine sahip olacak stat, ilçedeki amatör spor kulüplerinin hizmetine kazandırılacak.

İzmir’in Dikili İlçesi’nde 2006 yılında yapılan protokolle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Dikili Belediyesi’ne kullanım hakkı verilen Erdal İnönü Stadı bakıma alındı. Dikili Belediye tarafından bakıma alınan Erdal İnönü Stadı'nda, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı uzman ekipler ilk iş olarak stat zeminini Avrupa standartlarında sahip çim yapmak için stadın zeminini komple bakıma alarak zemin drenaj sistemi çalışmalarına başladı.

Çalışmaların yıl sonunda tamamlanacağını ifade eden Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Peyzaj Mimarı Aydan Evren, "Başkanımız Mustafa Tosun, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılıp spor faaliyetlerine yönlendirilmesi ve gençlerin spor yapmasının önündeki engellerin kaldırılmasına çok önem veriyor. Bizde müdürlüğümüzce başkanımız Mustafa Tosun'un talimatıyla başlattığımız çalışmalarla ilçemizin en önemli spor alanı olan Erdal İnönü Stadını bakıma aldık. Stat zemininde drenaj, altyapı, sulama hattı, elektrik, gübreleme ve ilaçlamayla birlikte tohumlama çalışmaları yapacağız. Çalışmalarımızı planlanan süreden önce bitirebiliriz. Yapılan aşamaların tamamlanmasıyla ilçemiz profesyonel maçların bile oynanabileceği standartlara uygun saha çimine sahip stada kavuşacak ve yenilenmiş yüzüyle gençlerimizin kaliteli ortamlarda spor yapabilmelerine olanak sağlanacaktır’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.