Bucada Kentsel Dönüşüm Dayanışması

Buca'da Kentsel Dönüşüm Dayanışması

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı konuk etti. Ziyaretin gündemi iki kurumun kentsel dönüşümde işbirliği yapması oldu.

- Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı konuk etti. Ziyaretin gündemi iki kurumun kentsel dönüşümde işbirliği yapması oldu.

ÇALDIRAN VE DİĞERLERİ

Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in en büyük ilçelerinden Buca’nın kentsel dönüşümde hamle yapması gerektiğini belirterek kentsel dönüşüm alanı Çaldıran mahallesi başta olmak üzere belediye ile pek çok bölge için işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Ege Koop olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirten Aslan, “Ciddi bir çalışma yapılabilirse kısa sürede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezninde çok önemli sonuçlar alınabilir” diye konuştu. Kentsel dönüşüm konusunun vatandaşa iyi anlatılması gerektiğini, bir uygulama olmadığı için anlatmanın güç olduğuna dikkat çeken Başkan Piriştina ise, “Ege Koop ile her zaman işbirliğine hazırız. Bu kentin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu bilen bir ekibe sahibiz. Uygulama yapılmış bir alan olsaydı kentsel dönüşümü vatandaşımıza daha kolay anlatma imkanımız olurdu” şeklinde konuştu.

BUCA ÇOK ŞANSLI

Buca Belediyesi’nin teknik birimler açısından iyi bir ekibe sahip olduğunu belirten Aslan, “Ege Koop olarak bizim yaptığımız projelerde yol, otopark ve benzeri konularda sıkıntı yok. Bu kentsel dönüşüm değil mi? Sizin babanızdan gelen vizyonunuz kentsel dönüşüm projelerini uygulamamıza müsait. Bu konuda Buca’nın çok şanslı olduğuna inanıyoruz. Biz bildiğiniz gibi müteahhit değil, kooperatifiz. Vatandaş kooperatifleşirse siz rahat edersiniz. Buca’nın her tarafının dönüşüme ihtiyacı var” dedi. Aslan ayrıca Piriştina’ya başkanlığını sürdürdüğü Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (Tülov)’nın çalışmaları hakkında da bilgi aktardı.

BUCA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM DAYANIŞMASI

BUCA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM DAYANIŞMASI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.