Buharkent’te Yeni Üzün Çeşitleri Toprakla Buluştu

Buharkent’te Yeni Üzün Çeşitleri Toprakla Buluştu

Aydın’ın Buharkent ilçesinde “Yeni Üzüm Çeşitlerinin Tanıtılması ve Yangınlaştırılması” projesi kapsamında bağ dikim töreni yapıldı.Buharkent’te Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü ile Aydın İl Gıda T...

Aydın’ın Buharkent ilçesinde “Yeni Üzüm Çeşitlerinin Tanıtılması ve Yangınlaştırılması” projesi kapsamında bağ dikim töreni yapıldı.

Buharkent’te Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü ile Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün desteğiyle yürütülen projede yeni üretilen üzüm çeşitlerinin Buharkent’e uyumu ve ticari olarak yaygınlaştırılması amacı ile Buharkent üreticilerinden Hasan Bilgin’e ait arazide bağ fidanı dikimi yapıldı.

Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fikret Fuat Aktaş, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlçe Zeki Berhuni, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Teknik Müdür Yardımcısı Selçuk Karabat, projenin uygulama sorumlusu Zir. Yük. Müh. Türcan Teker ve üreticiler katıldı.

Poje ile ilgili açıklamalar yapan Zir. Yük. Müh. Türcan Teker, “Buharkent bağcılık potansiyeli mevcut ve gelecek için çok fazla ümit vaat eden bir ilçemiz.Bu projeyi Salihli ile beraber Buharkent’te uygulamaktayız. Buharkent’te üretici Hasan Bilgin’e ait 5 dekar arazide Sultan 7, Sultan 1 ve Altın Sultan çeşidi üzümlerin denemesi yapılacak.BU proje birkaç önemli amaç gütmektedir.Öncelikle bu çeşitlerin bölgeye uyumu sınanacak.Üreticilere ticari yönü ağır basan verimli çeşitler sunulacak. Buharkent’tin erkenci özelliğinden yararlanma yoluna gidilecek.Bu proje sadece bağ dikim projesi olmayıp,ilaçlama,yetiştirme,gübreleme,dona karşı mücadele konularında eğitim amacı da taşımaktadır. Bu projenin amacı Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile ziraat odaları arasında işbirliği bağını güçlendirmek, olabilirliği yüksek, üreticiye getirisi fazla çeşitlerin yaygınlaşmasını sağlamaktır” dedi.

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol da, “Buharkent tarımının gelişmesi için belediye olarak üzerimize düşeni yapmaktayız. GEKA’dan tarım ürünlerinin uzun süreli saklanması ve parasal yönden değerlendirilmesi amacı ile şoklama ünitesi dahil olmak üzere soğuk hava deposunu geçirdik,yakında inşasına başlanacak.Organize sera bölgesi çalışmalarımız sürmektedir” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Aktaş ise, “Buharkent’te böyle bir faaliyet ve proje uygulaması var iken kayıtsız kalmamız düşünülemez. Buharkent’in tarım potansiyelini daha üst seviyelere taşımak, mevcut atıl potansiyeli harekete geçirmek için, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü ve Buharkent Ziraat Odası ile çalışmalarımızı, uyumlu,somut hedeflere varacak şekilde sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.