Bulgar Anne ile Türk Baba’nın çaresizliği

Bulgar Anne ile Türk Baba’nın çaresizliği

Aydın’da yaşayan ve sosyal medya aracılığı ile tanışan Bulgaristan uyruklu anne ile Türk Baba, resmi nikah kıydırmadan evlenince iki çocukları ile ortada kaldı.

Biri 1,5, diğeri 2 haftalık 2 çocukları olan Soyer Çifti, resmi nikah kıydıramadıkları için ne çocuklarına kimlik çıkarabiliyor ne de hastanede devlet güvencesi altında tedavi olabiliyor. Eşinin yakalanması halinde sınır dışı edileceğini ve yasa gereği 5 yıl içinde Türkiye’ye gelemeyeceğini belirten Baba Akın Soyer, “Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Eşim yakalanırsa bebeklerimle ortada kalacağım. Ne olur yetkililer bize yardımcı olsun” dedi.

Edinilen bilgiye göre; Aydın’da gündelik işlerde çalışan Akın Soyer (43) , 3 yıl önce sosyal medya aracılığı ile tanıştığı Bulgaristan uyruklu Aylin’e aşık oldu. Bir süre internet aracılığı ile görüşen Aylin ve Akın evlenmeye karar verdi. O sırada çalışmak için İstanbul’da bulunan Aylin ile Akın Aydın’da buluşup anlaşarak evlendi. Aileler arasında gerçekleştirilen sade bir törenle evlenen Soyer Çifti, ileride resmi nikah kıydırma düşüncesi ile birlikte yaşamaya başladılar. Çiftin 1,5 yıl önce Alper adını verdikleri çocukları oldu. İş yoğunluğu, bebek telaşı ve ekonomik nedenlerle Bulgaristan’a gidip ‘evli değildir’ belgesi alması gereken Aylin Soyer resmi süresi içinde ülkeden çıkış yapamayınca Türkiye’de kaçak duruma düştü.

Soyer Çifti’nin 2 hafta önce Adanur ismini verdikleri bir bebekleri daha oldu. Yakalanması halinde yasa gereği sınır dışı edileceğini belirten Anne Aylin Soyer, yetkililerden yardım isteyerek çocuklarını büyütmesine müsaade edilmesini istedi.

“Vatandaşlık numarası olmadığı için çocuklarım vatansız”

Çocuklarına doğum belgesi verildiğini ancak nikah kıydıramadıkları için kimliklerinin olmadığını belirten Anne Aylin Soyer, “Ne olur çocuklarıma kimlik versinler. Eşimi çok seviyorum. Sınır dışı edilirsem çok kötü olur. Bebeğim daha emiyor. Sınır dışı edilirsem çocuğumu kim emzirir. İnşallah yakalanmam. Ne olur bize yardımcı olsunlar. Kendimden korkum yok çocuklarımdan ve eşimden ayrılacak olmam beni çok korkutuyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’dan yardım isteyen baba Akın Soyer, sorunlarının çok ciddi olduğunu ve tek isteğinin eşi Aylin ile resmen evlenip çocuklarına Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı kimliği almak olduğunu söyleyerek “Eşim yakalanıp sınır dışı edilirse 5 yıl içinde bir daha Türkiye’ye giremeyecek. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şu anda hastaneye borcumuz var. Bu borç da çocuklarımın kimliğinin olmamasından kaynaklanıyor. Ne olur bize yardımcı olsunlar” diyerek çocuklarının ve yuvasının annesiz kalmamasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.