Buna Ne Diyeceksin Özlem Hanım!

Belediyeden “Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde Büyük Vurgun” haberiyle ilgili kimin yaptığı belli olmayan imzasız iki açıklama geldi.

Birinci açıklama şöyle: “Aydın Büyükşehir Belediyesi Şirketi olan AYBEL A.Ş. tarafından Temmuz 2014 tarihinden itibaren işletilmekte olan otoparklara ilişkin gelirlerin tamamı şirket hesabına yatırılmakta olup, şirketin herhangi bir gelir kaybı bulunmamaktadır. Ayrıca haberde iddia edildiği gibi Belediyemiz adına herhangi bir suçlama da bulunmamaktadır.”

Açıklamada otoparklara ilişkin gelirlerin tamamının AYBEL A.Ş. hesabına yatırıldığı bildirilmektedir.

İkinci açıklamada ise: “Aybel şirketinde para toplamaya, yatırmaya yetkili sigortalı personelimiz tarafından her gün akşam mesai bitiminden sonra hasılatlar el terminallerinden çıkan Z raporları alınarak fiili kasalar sayılıp mutemete tutanakla teslim edilmektedir. Mutemetler de gün içerisinde, muhtelif saatlerde topladıkları paraları üzerlerinde bulundurmayarak , sadece İş Bankası şubelerinde bulunan mutemetlik cari hesaplarında tutmakta, ilk mesai günü içerisinde yine İş Bankası Aydın Şubesindeki şirket hesabına aktarmaktadırlar” denilmektedir.

Özetle, paralar İş Bankası şubelerinde bulunan mutemetlik cari hesaplarına yatırılmakta, ilk mesai günü şirket hesabına aktarıldığı açıklanmaktadır.

İnkarcı” bir üslupla hazırlanmış açıklamanın ikisi de gerçeği yansıtmamaktadır. Haberde "Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Efeler, Nazilli, Söke, Didim ve Kuşadası ilçelerinde bulunan otoparklardan Mart 2015 ile Şubat 2016 tarihleri arasında elde edilen gelirin belediye şirketi olan AYBEL A.Ş.'nin hesabı yerine belediyede asgari ücretli çalışan Ahmet Murat Gök'ün hesabına yattığı ortaya çıktı” iddiası var.

Buna yanıt verdiniz mi?

Vermediniz, veremediniz…

İkinci bir açıklama yaparak birinciyi yok saydığınıza göre sorulara ikinciden devam edelim. İddia ettiğiniz gibi sadece İş Bankası şubelerinde “mutemetlik cari hesapları” diye bir hesap bulunmamaktadır. Eğer böyle bir hesap var ise hesabın belgesini ortaya koyarsanız, bizi ikna etmiş olursunuz.

Belgeyi ortaya koyamazsınız…

Çünkü böyle bir belge yok!

Çünkü hesap uyduruk.

*** 

ABD Başkanı Obama’dan bile fazla geliriyle gündeme gelen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun meşhur danışmanı Erkan Karaarslan’ın bacanağı Muharrem Şanlı AYBEL A.Ş.’nin genel müdürüdür.

Hadi diyelim Muharrem Efendi’nin dahiyane fikirleriyle “mutemetlik cari hesapları” diye uyduruk bir hesap açtırdınız. Bizi aptal sandınız, biz de inandık (!)…O halde soru şu: AYBEL A.Ş’nin hesabı yerine, paraları neden uyduruk hesapta topladınız? Ayrıca yüzde 100’ü belediye iştiraki olan şirkette olduğu gibi, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de “mutemetlik cari hesapları” var mıdır? Mesela belediyenin paraları mali işler daire başkanının yada başka bir mutemedin şahsi hesabına mı yatmaktadır?

“Mutemetlik cari hesapları” derken Ahmet Murat Gök'ün İş Bankası Bulvar Şubesi’nde bulunan hesaptan söz ediyorsanız, ona da bir sorum olacak: Açıklamada bu konuyu neden es geçtiniz? Çünkü yaptığınızın suç olduğunu biliyorsunuz. O yüzden “Ahmet Murat Gök mutemedimizdir” diyemediniz, diyemezsiniz.

Konuyu uzatmayacağım.

11 ay boyunca “mutemetlik cari hesapları” diye uyduruk hesaba değil, Kuşadası’nda yaşayan ve işçi olarak çalışan Ahmet Murat Gök’ün şahsi hesabına yatırdınız. Nazilli’de yine AYBEL'de yaşanan 250 bin liralık yolsuzluk olayından sonra: “denetim olur” korkusuyla, Mart ayından itibaren AYBEL hesabına yatırmaya başladığınızı biliyoruz. Demek ki direkt şirket hesabına yatırılabiliyormuş... O zaman neden 11 ay boyunca paraları uyduruk hesaba yatırdınız? Bir de aklıma gelmişken söylüyeyim... Ahmet Murat Gök'ün İş Bankası'ndaki hesaplarının bir dökümünü gönderseniz.. biz de hesap hareketlerini incelesek diyorum.

Sözün özü:

Yaptığınız açıklamayla halkı kandırdınız Özlem Hanım!

Burası Aydın, halk bu yalanı yemedi Özlem Hanım!

Bulduğunuz kılıf, yediğiniz haltı örtmedi Özlem Hanım!

Ahmet Murat Gök’ün hesabına yatan yüzlerce dekont elimizde…

Şimdilik iki tanesini yayınlıyorum.

Bakalım buna ne diyeceksin Özlem Hanım!

 

dekont-(1).jpgdekont-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum