Büyükçe Belediyesinin büyük başkanı

Seçimler bitti. Cumhurbaşkanımızı, milletvekillerimizi, bakanlarımızı belirledik. Şimdi sırada yerel seçimler var. Konuşulmaya başlandığı gibi yerel seçimler ister erkene çekilerek ekim, kasım ayında olsun, isterse zamanında Mart 2019'da yapılsın, şu bir gerçek ki Türkiye artık yerel seçim sathına girmiş bulunuyor.

Siyasi partilerin önünde yeni bir seçim yarışı var.

2014 yerel seçimlerinde Aydın, CHP’nin yerelde en güçlü olduğu illerin başında geliyordu. Büyükşehir ve Efeler, Kuşadası, Söke, Didim, Karacasu, Bozdoğan, Sultanhisar, Koçarlı ve Çine’den oluşan 9 ilçe CHP’li. Buharkent, Kuyucak, Köşk ve Yenipazar AK Partili, Nazilli, İncirliova ve Germencik MHP’li belediyenin. Karpuzlu’yu da MHP’den istifa ederek bağımsız kalan belediye başkanı yönetiyor.

Ancak 2018 genel seçimlerinde bu tablo değişti. AK Parti 12, CHP 5 ilçede birinci oldu. Bu tablo ile büyükşehire en yakın AK Parti gibi dursa da yerel seçimlerde bu tablo değişebilir. Mesela Nazilli’de MHP, genel seçimlerde başarıyı yakalayamasa da yerel seçimlerde Haluk Alıcık etkisi ile birinci oluyor. Bu durumda hiç hesap kitap yapmaya gerek yok. Önümüzdeki yerel seçimlerde başarı kriteri belli.

AK Parti genel seçimlerde birinci olduğu 12 ilçeyi korur veya geçerse başarılı, CHP ise 2014 yerel seçimlerindeki sayıyı koruduğu ve kazandığı belediye sayısı dâhilinde başarılı demektir. Siyasi kulislere göre 12 ilçede birinci olması AK Parti’nin başarısı değil, CHP ve İYİ Parti’nin aday listesindeki yanlışlardan kaynaklanıyor.

Buna Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun CHP’li belediye başkanlarıyla bile doğru iletişim kuramamasını ve gözle görülür bir hizmet üretememesini eklediğimizde AK Parti birinci oluyor.

İşte CHP çevrelerinde seçimlere yönelik duyulan kaygı da bu noktada birleşiyor:

 “Ya genel seçimlerdeki aday belirleme sürecinde yapılan hatalar ve politikalar yerel seçimlerde de yapılırsa?”

Öyle ya...

Bu aday belirlemede yaşanan sıkıntılar ilçelerde ciddi anlamda bir düşüşü getirdi.

Ya şimdi de aynısı olursa?

Kamuoyunda başarılı olarak bilinen, sevilen belediye başkanları yeniden aday gösterilmezse?..

Başarılı belediye başkanlarının yerlerine ahbap-çavuş ilişkisinde, kayırılma ile ayrıcalıklı kişiler aday olursa?

CHP örgütünün ve toplumun sevip saydığı isimler aday gösterilmezse?

İşte o zaman CHP Aydın yerelde büyük bir kayıp yaşar!..

***

BÜYÜKÇE BELEDİYESİNİN BÜYÜK BAŞKANI

Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde; pireler berber, develer tellal iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken büyükçe bir belediye varmış. Bu büyükçe belediyenin büyük başkanı asfalt hamlesi başlatmış.

Asfalt ihalesini alan müteahhit, büyükçe belediyesinin bir çalışanına ‘ihtiyaç halinde kullanın’ diye yüksek limitli kredi kartı vermiş. Kartı kullananlar çoğalınca aralarında ‘sen almadın mı’ kavgası çıkmış. Çünkü aralarında her ay düzenli olarak hesaplarına para yatırılanlar varmış. Bu kavgaya genel işlere bakan sekreter de karışmış. Aşağıdan yukarıya herkes payına düşeni aldığı için ‘neden paylaşamıyorsunuz? Bu olaylar büyük başkanın talimatı’ diye çok kızmış.

Bütün bunlar evvel zaman içinde, kalbur saman içinde; pireler berber, develer tellal iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken gerçekleşmiş.

Masal devam edecek...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum