Büyükşehir Aydın’da İlk Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Büyükşehir Aydın’da İlk Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından ‘Büyükşehir’ statüsüne kavuşan Aydın’da, İl Koordinasyon Kurulu seçimlerin ardından ilk kez toplandı.

- 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından ‘Büyükşehir’ statüsüne kavuşan Aydın’da, İl Koordinasyon Kurulu seçimlerin ardından ilk kez toplandı.

Aydın İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 2. dönem toplantısı Vali Yardımcısı Abdullah Aslan başkanlığında yapıldı. Aydın İl Özel İdare Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Sabahattin Azazi, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, yatırımcı kuruluş amirleri, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantıda 1 Ocak 2014 tarihinden bugüne kadar Aydın’da gerçekleştirilen ve devam eden yatırımlar, koordinasyonu gerektiren konular, uygulamada karşılaşılan sorun ve çözüm yollarlı görüşüldü.

Toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Aslan, 25 Ekim Ocak 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 2014 yılı Yatırım Programı kapsamında Aydın’daki proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Bilindiği gibi 30 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel seçiminden sonra ilimizin idari yapısı 1 büyükşehir belediyesi, 17 ilçe, 17 belediye ve 672 mahalleden oluşmuştur. Öncelikle seçimden önceki dönemde tüm mahalli idareler yöneticilerine yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyor, yeni seçilen yöneticilerin yapacakları hizmetlerin ilimize, vatana ve millete hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Aydın genelinde 01- Ocak-31 Mart 2014 tarihine kadar yatırımcı kuruluşlara projeleri için 426 milyon 945 bin TL ödenek tahsis edildiğini açıklayan Aslan, “Yatırımlarımız için bu güne kadar 88 milyon 844 bin TL harcama yapılmıştır. Yatırım sezonunun başladığı ve ödeneklerimizin belli olmaya başladığı ilk 3 aylık dönemde yüzde 21 nakdi ve yüzde 41 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Proje tutarı 2 milyar 101 milyon 127 bin TL olan 391 ana projeden 29’u tamamlanmıştır. Ödenek sıralamasında yatırımcı kuruluşlarımız içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü 127 milyon 144 bin TL ödenekle ilk sırayı almıştır. İkinci sırada 90 milyon 133 bin TL ödenek ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ve üçüncü sırada ise 81 milyon 190 bin TL ödenekle DSİ 21. Bölge Müdürlüğü yer almıştır” diye konuştu.

Yatırımcı kuruluşları çalışmaları nedeniyle kutlayan Aslan, sözlerini şöyle tamamladı: “İlimiz yatırımlarının gerçekleşmesinde yatırımcı kuruluşlarımızın el birliği ve dayanışma içerisinde önemli hizmetler vereceğine inanıyorum. Ortaya çıkabilecek sorun ve ihtiyaçların giderilebilmesi için diyalog halinde, iyi niyetli ve çözüm odaklı olarak davranılmalıdır. Çözülemeyen her hangi bir sorun olduğu takdirde en kısa sürede Valiliğimizin bilgilendirilmesini istiyorum. İlimizin gelişmesi ve kalkınması yolunda çaba gösteren tüm kişi ve kuruluşları kutluyor, başarılarının devamını diliyorum”

Vali Yardımcısı Aslan’ın açılış konuşmasının ardından sırasıyla söz alan yatırımcı kuruluş temsilcileri Aydın’da devam eden çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kurum temsilcileri, toplantıda kendilerine iletilen sorunları not aldı.

BÜYÜKŞEHİR AYDIN’DA İLK KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

BÜYÜKŞEHİR AYDIN’DA İLK KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.