Büyükşehir Muğla’nın suyunu kontrol ediyor

Büyükşehir Muğla’nın suyunu kontrol ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri İl genelinde vatandaşlara temiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri İl genelinde vatandaşlara temiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda atık su ve içme suyunun kontrolü için Bodrum ve Marmaris ilçelerinde bulunan Çevre Analiz Laboratuvarlarında analiz çalışmaları rutin olarak sürüyor.

MUSKİ Genel Müdürlüğü'nün Türk Akreditasyon Kurumu tarafından TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardına göre akredite olan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Ölçüm ve Analiz Yeterlik Belgesini almış olan Bodrum ve Marmaris Çevre Analiz Laboratuvarlarında Muğla'nın atık su ve içme suyu analiz ediliyor.

282 Bin 945 analiz yapıldı

İçme suyunda bulanıklık, demir, nitrat gibi 15 parametre, atık suda azot, fosfor, yağ/gres gibi 7 farklı parametrenin analizinin yapıldığı laboratuvarlarda bugüne kadar 282 bin 945 analiz yapıldı. Analizler kimyager, biyolog, gıda mühendisi ve çevre teknikeri gibi uzmanlar tarafından yapılırken analizler arasında tesis kontrol, şebeke kontrol, kuyu/kaynak kontrolleri, iç izleme gibi kontroller yer alıyor.

Sağlıklı su için içme suyu depoları yenileniyor

İçme suyu depoları suyun evlere aktarımı sırasında beklediği yapılar olması itibariyle su kalitesi açısından büyük önem taşıyor. Kaynaklardan edinilen suyu temiz depolarda muhafaza edilmesi ve suyun temiz olarak korunması amacıyla Büyükşehir ekipleri tarafından çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda 167 içme suyu deposu tamamıyla yenilenirken geri kalan depolarda ise rutin olarak bakım onarım ve temizlik çalışmaları yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.