Büyükşehir’den öğrencilere Kaleiçi turu

Büyükşehir’den öğrencilere Kaleiçi turu

Büyükşehir Belediyesi 11-13 yaş arası 700 öğrenciye uzman arkeolog ve tarihçiler eşliğinde Kaleiçi Tarih Gezileri düzenledi.Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı tarafından...

Büyükşehir Belediyesi 11-13 yaş arası 700 öğrenciye uzman arkeolog ve tarihçiler eşliğinde Kaleiçi Tarih Gezileri düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı tarafından Aksu, Döşemaltı ve Kepez’de bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 12 okuldan 700 öğrenciye Antalya’nın eşsiz güzellikteki en eski yerleşim yeri olan Kaleiçi ve bünyesinde bulunan Müzeleri gezdirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığının talebi üzerine Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ve özellikle Kaleiçi’ne uzak bölgelerdeki okullar için gerçekleştirilen programda her gün bir okuldan yaklaşık 55 öğrenciye Kaleiçi tarihi ve anıt eserler hakkında bilgi verildi. Ayrıca öğrenciler Kaleiçi Yat Limanı’nda bulunan Antalya Oyuncak Müzesini ve Deniz Biyolojisi Müzesini ziyaret ederek müze uzmanlardan eserler hakkında bilgi aldı.

Kaleiçi Tarih Gezileri’nin ilkbahar döneminde yeni okul ve öğrenci gruplarıyla devam edeceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.