“Büyükşehirle Aramızda Sıkıntı Yok”

“Büyükşehirle Aramızda Sıkıntı Yok”

Bazı kesimlerce kamuoyuna sürekli yansıtılmaya çalışılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran arasında anlaşmazlıkların hatta gerginliğin olduğun...

Bazı kesimlerce kamuoyuna sürekli yansıtılmaya çalışılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran arasında anlaşmazlıkların hatta gerginliğin olduğuna dair söylentilere Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran açıklık getirdi. Kesin bir dille “Büyükşehirle aramızda sıkıntı yok” diyen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Söke’ye zarar vermeye kimsenin hakkı yok” dedi.

Halk günü toplantısında konuşan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Büyükşehirle aramızda sıkıntı yok. Yeni yasadan, Büyükşehir yasasından dolayı sıkıntılar var. Yetkilerin tam olarak belirlenememesinden, kadroların tam olarak oluşturulamamasından kaynaklanan sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılarda en kısa sürede giderilecektir, bu konuda kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerine yer verdi.

Başkan Toyran açıklaamasında “Kamuoyuna yansıtılan reklam gelirleri ile ilgili Büyükşehirle aramızda gerginlik varmış gibi laflar, hoş değil. Büyükşehir ile aramızda gerginlik ve anlaşmazlık olması mümkün değil. Bir kere Büyükşehir Belediyemiz ve Söke Belediyesi aynı partiden. Özlem Çerçioğlu başkanımızla çalışmalarımızda herhangi bir sıkıntı yok, aksine uyum var. Fakat Büyükşehir kanunundan dolayı yasal olarak yapmak durumunda olduğumuz şeyler var. 12 metre ve üzeri yollarda reklam vergileri Büyükşehir Belediyesi’nin kapsamında. Söke’ye gelerek çalışma yapan arkadaşların 12 metre ve altında olan yollarda ve cadde vasfı olmayan noktalarda çalışma yapıldığını tespit ettik. Burada bir yanlışlığı düzeltmek için adım attık. Olan olay budur. Ama Söke’de bu tür konular ne hikmetse farklı yansıtılmaya, bir huzursuzluk ortamı varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

“EN GÜZEL TAKDİRİ HALK YAPACAK”

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran açıklamasının devamında “Büyükşehir ile aramızda hiçbir sıkıntı yoktur. Önümüzdeki günlerde hem Söke, hem de Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet anlamında ağırlığını fazlasıyla hissedeceksiniz. Her ne kadar Söke Belediyesi’nin kaynak sıkıntısı olsa da; gerek kaynaklarımızı ekonomik kullanarak, gerek fedakarca çalışarak kapatacağız. Yaptığımız çalışmaları hep birlikte değerlendirme fırsatımız olacak. Biz 5 yıllık süre için seçildik ve vaatlerimizi 5 yıllık süre için verdik. 5 yıllık vaatleri 1 yılda tamamlamamızı kimse beklememeli. 5 yılın sonunda en güzel takdiri halkımız yapacaktır” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.