Çakırbeyli Muhtarlık ve Sosyal Tesislerin Temeli Atıldı

Çakırbeyli Muhtarlık ve Sosyal Tesislerin Temeli Atıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Merhum Başbakan Adnan Menderes’in köyü Çakırbeyli’de düzenlenen temel atma törenine katıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Merhum Başbakan Adnan Menderes’in köyü Çakırbeyli’de düzenlenen temel atma törenine katıldı.Yağışlı havaya rağmen törene gelen vatandaşlara ‘Köylülerim’ diye hitap eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, temeli atılan tesisin Mayıs ayında tamamlanacağını belirterek “Aylardır yapımı bir türlü bitirilmeyen Çakırbeyli Parkını da yapmayacaklarsa bize devretsinler 48 saat içinde bitirip halkın hizmetine sunalım” dedi.

Adnan Menderes’in Köyü olan Çakırbeyli’deki Demokrasi Çınarı’nın az ilerisinde gerçekleştirilen temel atma törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve oda başkanları da katıldı.

İHTİYAR HEYETİ, TESİSİN ADINI “ÖZLEM ÇERÇİOĞLU TOPUKLU EFE” ADINI VERECEK

Törende ilk konuşmayı yapan Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir, bugüne kadar bu projenin hayata geçmesi için çalmadık kapı aşındırmadık yol bırakmadığını ifade ederek aynı zamanda muhtarı olduğu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve ekibine teşekkür etti. Temeli atılan tesislerin Çakırbeyli Köyü’nün yanı sıra çevredeki 8 köye ve halkına da hizmet vereceğini belirten Muhtar Mehmet Demir, “Bu ülke içim kim taşı taş üstüne koyarsa teşekkür ederim. Atalarımızın dediği gibi ‘At binenin kılıç kuşananın’. Çakırbeyli Köyü olarak Sayın Çerçioğlu’nu çok seviyoruz. O aynı zamanda Çakırbeylili yani ikametgahı bizim köyümüzde. O bizim anamız, kızımız, bacımız. Bu salonun adını ‘Özlem Çerçioğlu Topuklu Efe’ adının verilmesine kararlaştırdık. Köyümüze böylesine önemli bir eseri kazandıran Özlem Çerçioğlu’nun ismini sonsuza kadar yaşatacağız” diyerek Özlem Çerçioğlu’na “Siz bunu fazlasıyla hak ediyorsunuz” ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.

“ADNAN MENDERES’İN İSMİNİ KULLANMAYIZ YÜCELTİRİZ”

Daha sonra konuşan Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ise Adnan Menderes’in ismini herkesin kullandığını ancak kendilerinin bu ismi kullanmak yerine yüceltmeyi amaç edindiklerini ifade ederek bu projede de Adnan Menderes’in isminin yaşatılacağını söyledi.

İkametgahı Çakırbeyli’de olduğu için yağmurlu havaya rağmen alanda toplanan kalabalığa ‘Köylülerim iyi ki varsınız’ diye hitap ederek konuşmasına başlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu “Milli Mücadeleye yön veren Merhum Adnan Menderes’in köyü Çakırbeyli’de oturmaktan mutluyum” dedi. 3 Şubat günü Aydın’a Atatürk’ün gelişinin 85. Yıl dönümü olduğunu hatırlatarak iki gün önce yaptığı konuşmayı hatırlatan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Atatürk’ün Aydın’a 85 yıl önceki ziyareti sıradan bir ziyaret değildi. Bu ziyarette Adnan Menderes’i keşfetti” diyerek bir kez daha Merhum Başbakan Adnan Menderes’i sevgi ve saygıyla andığını ifade etti.

MAYIS AYINDA TAMAMLANACAK

Temeli atılan muhtarlık binası, sergi salonu ve 1500 kişilik düğün salonu inşaatının Mayıs ayında tamamlanacağını ifade ederek meydanda bulunan ve kendi sorumlulukları dışında kalan parkın da ilgililerce bir an önce bitirilmesini isteyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aylardır bu vaziyette bekleyen şu parkı da yapacak olanlar bir an önce bitirsinler. Yapmayacaklarsa bize devretsinler 48 saat içerisinde biz yaparız” dedi.

“HATİM DUASI İLE TEMELİ ATILDI”

Yapılan konuşmaların ardından muhtarlık binası, düğün salonu ve sergi salonundan oluşan tesislerin temeli Merhum Başbakan Adnan Menderes ve tüm şehitlerin ruhuna okunan hatim için de dua edilerek atıldı. Temel atmanın ardından Başkan Çerçioğlu vatandaşlara pilav ve kavurma dağıttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.