Çalışan Annelere Zaman Tasarrufu Sağlayan Öneriler

Çalışan Annelere Zaman Tasarrufu Sağlayan Öneriler

Hayatınızı kolaylaştıracak bu önerilerle zamandan tasarruf ederek hem kendinize hem de ailenize kaliteli zaman ayırabileceksiniz.

Yoğun iş ve hayat temponuzdan dolayı sürekli bir koşturma halindesiniz ve ne kendinize ne de ailenize yeteri kadar zaman ayıramadığınızı mı düşünüyorsunuz? O halde bu önerilere kulak verin.

İşte hayatı koşturmayla geçen annelere zaman tasarrufu sağlatacak öneriler:

1- Yemekleri önceden hazırlayın

Anneler için en önemli zaman tasarrufu sağlayacak şey, yemekleri önceden hazırlamaktır. Birçok yoğun anne, 1 haftalık yemeği hazırlayıp buzluğa koymayı tercih ediyor. Hafta içi ise geriye sadece yemeği ısıtıp sofraya koymak kalıyor.

2- Bir düzen oluşturun

Dolaplarınızı düzenli tutun. Anahtarların yerinde olması, e-maillerin düzenli olarak kontrol edilmesi, önemli telefon görüşmelerinin not alınması, kısaca bir kontrol merkezi oluşturmak oldukça işe yarayacaktır.

3- Liste yapın

Alışveriş listesi hazırladığınız gibi hafta içinde yapmanız gerekenleri de liste halinde hazırlayın. Gerektiğinde listeye ekleme ve çıkarmalar yapabilirsiniz. Yoğun bir günde liste yapmak ve hallettiğiniz işlerin üzerini çizmek faydalı olacaktır. Liste yapmak utanılacak bir şey değildir. Meşgul bir insansanız sonuçta, her şeyi hatırlayamamanız çok normal.

4- Takvime yazın

Herkesin hatırlaması gereken konuları takvime not alın. Cep telefonunuza veya masa takviminize alacağınız küçük notlarla planlamanızı kolayca yapabilir ve böylece hiçbir şeyi son dakikaya bırakmamış olursunuz.

5- Faturalarınızı internetten ödeyin

Faturalarınızı internetten ödeyerek zamandan kazanabilirsiniz. Elektronik faturayla aynı zamanda da kağıt tasarrufu yapış olursunuz.

6- İş bölümü yapın

İhtiyacınız olduğunda yardım isteyin ve bazı konularda diğer aile üyeleriyle işbirliği yapın. Eğer çocuklarınız yeterince büyükse, size gerçekten yardım edebilir.

7- Bir gece önceden işlerinizi halledin

Sabah herkes evden çıkarken, evde karmaşa yaşanabilir. Çocuklarınızın giyeceği kıyafetleri ve beslenme çantalarını 1 gece önceden hazırlayın. Çocuklarınızı gece yıkamak da sabah karmaşasını önleyebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.