Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu:

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Hem sahip olduğumuz nitelikli insan gücünü değerlendirebilmek hem de uluslar arası nitelikli insan gücünden en yüksek düzeyde yararlanabilmek için y...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Hem sahip olduğumuz nitelikli insan gücünü değerlendirebilmek hem de uluslar arası nitelikli insan gücünden en yüksek düzeyde yararlanabilmek için yeni bir düzenlemeyi getirdik” dedi.

Bakan Soylu, Uluslararası İş Gücü Kanun Tasarısı hakkında Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda bilgi verdi. Soylu, yüksek nitelikli iş gücünün önemine değinerek, yüksek nitelikli iş gücü stratejik bir önem kazandığını belirtti. Soylu, rekabetçi ülkelerin yüksek nitelikli iş gücünü çekme yarışına girdiklerini söyleyerek, “Bu süreçte bizde ülkemizin rekabet edebilirliğini arttırılması, yüksek nitelikli beyin göçünden yararlanılması ve bazı düzenlemelerin yapılması hissettik, belirledik. Hem sahip olduğumuz nitelikli insan gücünü değerlendirebilmek hem de uluslar arası nitelikli insan gücünden en yüksek düzeyde yararlanabilmek için yeni bir düzenlemeyi getirdik” ifadesini kullandı.

Son on yılda çalışma izni başvurularının arttığına dikkat çeken Soylu, 165 farklı ülkeden başvuru alınması noktasına gelindiğini ifade ederek, “Bu kapsamda ulusal ve uluslararası mevzuata ve uygulamalara uyumlu, ülkemizin ihtiyaçlarına uygun, uluslararası iş gücü politikasının belirlenmesi içerin nitelikli yabancı yatırımcılar ve nitelikli iş gücü açısından ülkemizin çekim merkezi olmasına katkı sunan, ülkemizde istihdam edilen ve ticari faaliyette bulunan tüm yabancılar için uygulama birliği sağlayan birebir kanun düzenleme yapılmıştır. Uluslar arası İş Gücü Kanun Tasarısı ile çalışma izni ve çalışma izni muafiyetlerinin tek elden verilerek uygulama birliği sağlanması, ilgili tüm bakanlık ve kuruluşların katılımı ile iş gücü danışma kurulu oluşturulması, nitelikli yabancı yatırımcılar, nitelikli çalışanlar ve ailelerine önemli haklar sağlayan ‘Turkuaz kart’ sistemi oluşturulması, yabancı bilim adamları ile araştırmacılar ve AR-GE personeline çalışma izni verilmesinde önemli kolaylıklar sağlanması, ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilere kısmi süreli çalışma izni verilmesi, yatırım ortamını iyileştirecek doğrudan yatırımın çekilmesi ve arttırılması, çalışma izinlerinin sınırlandırılmasına Bakanlar Kurulu’na yetki verilmesi gibi düzenlemeler getirilmektedir” değerlendirmesini yaptı.

Soylu, 2015 yılında 75 bin çalışma izninin verildiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.