Cami Ve Namaza Duyarlılık Artırılacak

Cami Ve Namaza Duyarlılık Artırılacak

Manisa Müftüsü Sinan Cihan önümüzdeki hafta kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftasında ana temanın ‘Cami ve namazla arınma’ olduğunu söyledi. Müftü Cihan hafta boyunca yapacakları etkinlikl...

Manisa Müftüsü Sinan Cihan önümüzdeki hafta kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftasında ana temanın ‘Cami ve namazla arınma’ olduğunu söyledi. Müftü Cihan hafta boyunca yapacakları etkinliklerde camiye ve namaza olan duyarlılığın artırılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan önümüzdeki hafta kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Müftü Cihan, “Önümüzdeki haftayı Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlayacağız. Bu Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ana başlığı cami ve namazla arınma olarak belirlendi. Dolayısıyla bu ana temayı işleyerek her birimizde mevcut olan cami, namaz, duyarlılığına katkı sağlamak bilincimizin ve duyarlılığımızın güçlenmesine katkı sağlamak düşüncesiyle bu haftayı hep birlikte idrak edeceğiz. Ben öncelikle hepimizde yeni bir bilinç oluşmasına vesile olsun diye dua ediyorum bu haftanın içinde gerçekleştireceğimiz etkinliklerin. Camiye olan ilgimizin alakamızın, camiyle olan bağımızın güçlenmesine katkı sağlamasını diliyorum. Namaz başta olmak üzere bütün ibadetleri sağlıklı bir bilinçle yerine getirmemize katkı sağlasın diye temennide bulunuyorum. Bütün bu hafta içinde gerçekleştireceğimiz faaliyetlerin bizim birbirimizle olan aile içi, akrabalar arası, komşular arası ve muhitimizde bulunan insanlarımızla olan ilişkilerimiz ve hukukumuz açısından fayda sağlamasını, katkı sağlamasını temenni ediyorum.” dedi.

ETKİNLİKLER İKİ AYRI İLÇEDE YAPILACAK

Manisa merkezde iki ayrı ilçede etkinlikler gerçekleştirileceğini kaydeden Müftü Cihan, “Şehzadeler ilçesinde 12 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’te bedesten Nikah Salonu’nda benim konuşmacı olacağım ‘Cami ve namazla arınma’ konulu bir konferansımız olacak. Yunusemre ilçesinde de Diyanet Eğitim Merkezinde 14 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’te Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güç tarafından bir konferans verilecek. Önümüzdeki Pazar günü Şehzadeler ilçesinde Hatuniye Camiinde, Yunusemre ilçesinde de Atar Hoca Camiinde sabah namazı buluşması gerçekleştireceğiz. Bütün bu faaliyetleri hafta içerisinde gerçekleştirmeye çalışacağız. Ziyaretlerimizle, programlarımızla yeni bir farkındalık oluşması için gayret edeceğiz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.