Çamurla Hayallerini Şekillendirdiler

Çamurla Hayallerini Şekillendirdiler

İzmir’in Çeşme ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Çocuk Çamur Şenliği’nde çocuklar hayallerini seramik çamurlarıyla şekillendirdi.Çeşme Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği Çeşme Çocuk Çamu...

İzmir’in Çeşme ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Çocuk Çamur Şenliği’nde çocuklar hayallerini seramik çamurlarıyla şekillendirdi.

Çeşme Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği Çeşme Çocuk Çamur Şenliği yoğun katılımla gerçekleşti. Şenliğin açılışına Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Milli Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi Koç, Halk Eğitim Müdürü Eyüp Yıldız, Milli Eğitim Şube Müdürü Engin Özel, Çeşme’deki ilkokulların ve Çeşme Özel Eğitim Uygulama Okulunun öğrencileri katıldı.

Açılışta konuşan Çeşme Halk Eğitim Müdürü Eyüp Yıldız, insanlığın kutsal değerlerinden birisinin toprak olduğunu vurgulayarak, "Toprakla suyu yoğurduğunuzda çamur oluşur. Çamur, hem kolay elde edilir, hem de çok sağlıklı bir maddedir. İşlenmesi hem kolay hem de zevkli olan seramik çamurlarıyla çocuklarımızın renkli dünyalarına ışık tutuyor ve hayal dünyalarını çamura yansıtabilmelerini sağlıyoruz. Seramik çamuru ile oynamanın kişiliğe, sosyalleşmeye ve yaratıcılığa yönelik yararları vardır. Çocuğun kendisine güven duymasını sağlar, sabırlı olmayı aşılar. Kavga, kızgınlık gibi dürtülerini, öfke, kin gibi duygularını yok eder. Kendini anlatabilme becerisini arttırır. Gözlem ve dikkat etme becerilerini geliştirir. Bağımsız düşünebilme, özgür ve cesur hareket edebilme becerilerini geliştirir. Seramik çamuru ile çocuklarımızı buluşturarak hem zihinsel hem de bedensel gelişimlerine katkıda bulunuyor ve eğlenirken öğrenmelerini hedefliyoruz. Çocuklarımızı ne kadar erken yaşta spor ve sanatla buluşturursak, o kadar çok geleceklerine olumlu etki edebilir, çevrenin de olumsuz etkilerinden onları koruyabiliriz" diye konuştu.

ÇAMURDAN GÜVERCİN HEYKELİ

Çamur Şenliği, çocukların oluşturduğu mandolin korosu konseri ve halk oyunları ekibinin zeybek oyunları ile sürerken, otistik bir öğrencinin efelerle birlikte oynaması alkışlarla karşılandı. İlkokul öğrencileri ile Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan öğrencilerin katıldığı ’Testiyi Koşarak Kırmadan Taşıma Yarışması’nı otistik öğrenci Okan Yanar’ın kazanması da yoğun tezahürata neden oldu. Eğlence ve yarışmaların ardından çocuklar, seramik çamurlarıyla hayallerini şekillendirerek keyifli anlar yaşadı. Çocukları ilgi ile izleyen Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran da çocuklarla bol bol sohbet etti. Seramik çamurundan güvercin heykeli yapan bir kız çocuğu ise yaptığı heykeli Kaymakam Erkayıran’a hediye etti.

Çamur Şenliği’ne katılan her okula seramik kupa verildi. Bütün öğrencilere seramik madalya verilirken, Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin madalyalarını ise Kaymakam Erkayıran verdi. İkinci Çocuk Çamur Şenliği anısına yapılan seramik panolara ilk el izini Kaymakam Mustafa Erkayıran bırakırken, şenliğe katılan çocuklar da seramik çamurundan oluşan panoya el izlerini bıraktı.

Şenliğin sonunda ise çocuklara börek ve yayık ayran ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.