Canan Anderson’dan Küçükçekmecelilere Unutulmaz Konser

Canan Anderson’dan Küçükçekmecelilere Unutulmaz Konser

Küçükçekmece Belediyesi ‘Serkan Çağrı ile Müziğe Dair’ adlı programın bu ayki konuğu olan ünlü keman virtüözü Canan Anderson çaldığı eserlerle Küçükçekmecelilere müzik dolu anlar yaşattı.Küçükçekmece...

Küçükçekmece Belediyesi ‘Serkan Çağrı ile Müziğe Dair’ adlı programın bu ayki konuğu olan ünlü keman virtüözü Canan Anderson çaldığı eserlerle Küçükçekmecelilere müzik dolu anlar yaşattı.

Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Serkan Çağrı ile Müziğe Dair’ adlı programın bu ayki konuğu ünlü keman virtüözü Canan Anderson oldu. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde müzikseverlerle buluşan Canan Anderson ve Serkan Çağrı batı ve doğu müziğini harmanladıkları muhteşem performanslarıyla büyük ilgi gördü.

“5 YAŞINDA ELİME KEMAN VERDİLER”

Müzikle tanışmasının ilginç hikayesini katılımcılarla paylaşan Anderson, “Çizgi film müziklerini ezbere söylüyordum. Annemin bir arkadaşı Canan’ın kulağı çok iyi, konservatuara yazdıralım dedi. 5 yaşında elime keman verdiler” şeklinde konuştu. Keman’ın sabır gerektiren bir enstrüman olduğuna da değinen Anderson, “Çocukların ve gençlerin ilgisini kazanmak için konservatuarda klasik keman eğitimi almama rağmen akustik bir keman çalıyorum. Aileler çocuklarına keman öğretmek istiyorsa, piyano ile değil kemanla başlatmalılar müziğe” diye konuştu.

MUHTEŞEM PERFORMANS AYAKTA ALKIŞLANDI

Yaklaşık iki saat boyunca, batıdan doğuya birçok enstrümanı harmanladığı alt yapılar eşliğinde keman çalan Canan Anderson, ‘Je-taime, Nihavend Longa, Sultanı Yegah Sirto, Ramo, Kimseye Etmem Şikayet, Al Yazmalım, Real’ gibi parçalarla Küçükçekmecelilerin gönlünü fethetti. Kemanla adeta şov yapan Anderson’u Küçükçekmeceli sanatseverler ayakta alkışladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.