Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen Gümüşhanelileri Ağırladı

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen Gümüşhanelileri Ağırladı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara’da yaşayan Gümüşhanelileri iftarda ağırladı. Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikah Salonu’nda gerçekleşen iftar davetine, Ankara Büyükşehir Belediyesi...

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara’da yaşayan Gümüşhanelileri iftarda ağırladı. Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikah Salonu’nda gerçekleşen iftar davetine, Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, Çankaya Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mustafa Yıldırım, Çankaya Belediye Meclisi’nin Gümüşhaneli üyeleri Canan Araz ve Kıvanç Kibar, Çankaya Belediyesi’nin Gümüşhaneli Başkan Yardımcısı Yasemin Asil, aslen Gümüşhaneli olan bir evvelki dönem CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün ve Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Başkanı Hamdi Arslan ile çok sayıda Gümüşhaneli katıldı.

İftarın ardından yaptığı konuşmada Gümüşhanelilerin Kelkit Ovası gibi geniş gönüllü, direngen ve üretken olduğunu belirten Taşdelen, Ankara ve Çankaya’ya yerleşmiş olan Gümüşhanelilerin pek çok alanda Başkent’e çok önemli hizmetler verdiklerini söyledi. Gümüşhanelilerin Çankaya Belediyesi’nde hak ettikleri ağırlıkla temsil edildiklerini söyleyen Taşdelen, "Çankaya Belediyesi’nin bir başkan yardımcısı ve iki meclis üyesi Gümüşhaneli ve bu arkadaşlarımızın halen Gümüşhane ile sıkı bağları da var. Ümit ediyorum ki ülkemizde terörsüz, barış ve kardeşlik içinde yaşayacağımız günler yakında gelecektir” ifadesini kullandı.

Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Hamdi Arslan ise, "Bu mübarek ayda bizi bir araya getiren, ilişki ve muhabbetimizin daha da gelişmesine vesile olan Çankaya Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu. Gümüşhanelilerin Cumhuriyetin kuruluş ve başlangıç yıllarından itibaren Ankara’da etkili bir nüfus oluşturdukları söyleyen Arslan şöyle devam etti:

"Ankara’nın Başkent olma sürecinde ve Cumhuriyetin kuruluş harcında Gümüşhanelilerin katkıları bulunmasından özel gurur duyuyoruz. Ankara’daki Gümüşhaneliler özel bir ağırlıkla Çankaya sınırları içerisinde ikamet ediyorlar. Laf olsun diye söylemiyorum, bir gerçeği dile getiriyorum. Çankaya’da yaşayan Gümüşhaneli hemşehrilerimiz Sayın Alper Taşdelen ve Çankaya Belediyesi’nden çok memnunlar ve hep övgüyle söz etmekteler. Sayın Taşdelen ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz."

Konuşmaların ardından Arslan Ankaralı Gümüşhaneliler adına Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkür plaketi takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.