Çankaya Belediyesi Ata Mahallesi’nde

Çankaya Belediyesi Ata Mahallesi’nde

Geçtiğimiz yılı asfaltlama rekoruyla kapatan Çankaya Belediyesi, yol ve kaldırım çalışmalarında hız kesmiyor. Ağustos ayı ortasından beri Ata Mahallesi’nde sokaklarda asfalt, kaldırım, bordür ve merdi...

Geçtiğimiz yılı asfaltlama rekoruyla kapatan Çankaya Belediyesi, yol ve kaldırım çalışmalarında hız kesmiyor. Ağustos ayı ortasından beri Ata Mahallesi’nde sokaklarda asfalt, kaldırım, bordür ve merdivenli yol çalışmalarını yürüten belediye ekipleri bir hafta gibi kısa bir sürede çalışmalarını tamamladı.

Çankaya Belediyesi, sıcaklığın 45 derecelere çıktığı Ağustos’ta da asfalt çalışmalarında hız kesmiyor. Yeni çalışma sistemiyle aynı gün içinde birden çok sokağı asfaltlayan belediye ekipleri, asfaltlanan sokağın kaldırım ve bordür çalışmaları da hafta sona ermeden tamamlanıyor. Daha sonra boyanan kaldırım ve yollarla mahalleler kısa bir sürede yepyeni bir çehreye kavuşuyor. Çalışmalarını Ata Mahallesi’nde yoğunlaştıran ekipler bir hafta gibi kısa bir sürede 1090, 1091,1096, 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1078 ve 1084. sokakların asfalt ve kaldırım sorunlarını çözdü. Belediye, Ata Mahallesi’ndeki çalışmalarına devam ediyor.

Son iki yıl sezonu 272 bin ton asfalt dökerek rekorla kapatan Çankaya Belediyesi, bu yıl da Çankaya sokaklarına 200 bin ton asfalt dökmeyi hedefliyor. ’Asfalt sorunu yaşamayan bir Çankaya’ hedefiyle yola çıkan ve 124 mahallenin 102’sinde tam kaplama, onarım ve yama çalışmalarını koordineli biçimde sürdüren ekipler, bugüne kadar 100 bin tona yakın miktarda asfalt serimi gerçekleştirdi.

Ağustos ayının ikinci yarısında Dikmen ve Öveçler bölgesine yoğunlaşan Çankaya Belediyesi, Ata Mahallesi’nde ciddi bir atak yaptı. Bir hafta gibi kısa bir sürede 1090, 1091,1096, 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1078 ve 1084 sokaklarda freze ve tam kaplama çalışması yapan ekipler, yenilenen sokakların boya ve kaldırım işlerini de bitirdi.

Sezon bitene kadar tam gaz

Sezonda hedefine ulaşmak için tüm birimleriyle sokaklara çıkan Çankaya Belediyesi, çalışmalarına Kasım ayına dek devam edecek. Çankaya Belediyesi ekipleri Ağustos ve Eylül aylarında özellikle, Çiğdem, Mutlukent, Harbiye, Koru, Alacaatlı, Aydınlar, Ertuğrulgazi ve Cebeci bölgelerindeki çalışmalarını sürdürecek. Eskiyen ve tahrip olan kaldırımları da yenileyerek vatandaşların hizmetine sunan Çankaya Belediyesi, özellikle eğimli bölgelerde merdivenli yol çalışmalarına ağırlık veriyor. Çalışma sezonunda 4 bin 170 metre bordür çalışması 3 bin 870 metrekarelik kaldırım onarım çalışmasını tamamlayan Çankaya Belediyesi, diğer altyapı kuruluşlarının kazıları sonucu tahrip olan yerlerde de çalışmalarını sürdürerek, 1470 noktada tamirat işlemini yaptı. Belediye ayrıca araçların kaldırıma parkını önleyen 2 bin 457 delinatör yerleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.