Çankaya Belediyesi Çankaya Halkının İsteği Üzerine Sanat Atölyesi Açacak

Çankaya Belediyesi Çankaya Halkının İsteği Üzerine Sanat Atölyesi Açacak

Çankaya Belediyesi, Çiğdemim Derneği’nden gelen öneriyi değerlendirerek hayata geçirdi. Çiğdem Mahallesi’nde bulunan Çankaya Evi’nin yanındaki boş bina, bölge halkının isteği doğrultusunda başta çocuk...

Çankaya Belediyesi, Çiğdemim Derneği’nden gelen öneriyi değerlendirerek hayata geçirdi. Çiğdem Mahallesi’nde bulunan Çankaya Evi’nin yanındaki boş bina, bölge halkının isteği doğrultusunda başta çocuklar olmak üzere tüm halka hizmet verecek özel bir sanat atölyesine dönüştürülecek.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in uygulamaya koyduğu “Katılımcı Demokrasi” anlayışının yeni örneği hayat buluyor. Çiğdemim Derneği ile birlikte yürütülen proje kapsamında, Çiğdem Çankaya Evi’nin yanındaki boş binanın nasıl değerlendirileceğine bölge halkı karar verdi. Vatandaşların çocuklara yönelik kültür, sanat etkinliklerinin yapılabileceği bir mekan istemeleri üzerine Çankaya Belediyesi ön planda çocuklar olmak üzere tüm halkın yararlanabileceği çok amaçlı bir merkez için harekete geçti. Çalışmanın projelendirme aşamasında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü destek verdi. Prof. Pelin Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Gülçin Cankız Elibol, Yrd. Doç. Dr. Emre Demirel, Dr. Ayşen Özkan ve araştırma görevlilerinin yer aldığı aşamada, bölüm öğrencileri 2015-2016 bahar dönemi İÇT404 İç Mekan Tasarımı dersi kapsamında Mezuniyet Projesi ve “Çiğdemim Çocuk Sanat Merkezi” başlığı altında 42 proje ortaya çıkardı.

Öğrencilerin projeleri Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlediği mezuniyet sergisinde beğeniye sunuldu. Çankaya Belediyesi tarafından yapılacak kültür-sanat merkezi için tasarladıkları 42 projeyi sergileyen bölüm öğrencileri, seçilecek bir projenin gerçeğe dönüşecek olması nedeniyle farklı bir heyecan yaşadılar. Detaylı bir değerlendirmenin ardından seçilecek projeyi hayata geçirecek olan Çankaya Belediyesi, daha önce de halk referandumuyla gerçekleşen projelere imza atmıştı.

“Katılımcı Demokrasi” anlayışının ilk örneğini Çiğdem Spor Tesisleri’nin park ve sosyal tesislere dönüştürülmesi konusunda gösteren Çankaya, daha sonra Ümitköy Seralar Bölgesi’nin Çiçek Pazarı olarak düzenlenmesi ve Yaşamkent Yaşar Kemal Parkı’yla uygulamayı sürdürmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.