Carettaların Yuvalama Dönemi Sona Erdi

Carettaların Yuvalama Dönemi Sona Erdi

Caretta Caretta kaplumbağalara ev sahipliği yapan dünyaca ünlü İztuzu kumsalında mayıs ayında başlayan yuvalama dönemi sona erdi.İztuzu kumsalında bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve re...

Caretta Caretta kaplumbağalara ev sahipliği yapan dünyaca ünlü İztuzu kumsalında mayıs ayında başlayan yuvalama dönemi sona erdi.

İztuzu kumsalında bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska yaptığı açıklamada, Caretta Carettaların Mayıs ayında başlayan yumurtlama dönemlerinin sona erdiğini, İztuzu kumsalının yaklaşık 400 yuvaya ev sahipliği yaptığını ve bu yuvalardan yarısından yavru çıkışı başladığını dile getirdi. Kaska; yavru çıkış döneminin Eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini, yavruların yönlerini etkileyecek herhangi bir ışık olmadığından çıkan bütün yavruların denizle buluştuğunu, fakat temel sorunlarının deniz yaralanmaları olduğunu söyledi. Sözlerini sürdüren Prof. Dr. Yakup Kaska, kaplumbağalarının, deniz motorlarıyla yaralanmalarının, misinaya takılmalarının ve ağlara dolanmalarının çok fazla olduğunun da altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.