Çatak Projesi Didim’de Uygulanmaya Başlandı

Çatak Projesi Didim’de Uygulanmaya Başlandı

Aydın’ın Didim ilçesinde Çevre Amaçlı Tarımsal Alanların Korunması (ÇATAK) Projesi kapsamında 4 bin 300 dönüm zeytinlik alanda taş toplama makinesi ile taşlar toplanmaya başlandı.

- Aydın’ın Didim ilçesinde Çevre Amaçlı Tarımsal Alanların Korunması (ÇATAK) Projesi kapsamında 4 bin 300 dönüm zeytinlik alanda taş toplama makinesi ile taşlar toplanmaya başlandı.

Gıda, Tarım ve Hanyacılık Bakanlığı tarım reformu kapsamında Didim’e bağlı Ak-Yeniköy beldesinde arazisi olmayan 486 çiftçiye 28‘er dönüm zeytinli alan dağıttığını belirten İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Efe, ÇATAK projesi kapsamında ilk etapta 4 bin 300 dönüm zeytinlik alanda taş toplama makinesi vasıtasıyla taşların toplanmaya başlandığını belirtti.

Ak-Yeniköy de 12 bin dönüm tarım arazisi tarım reform kapsamında çiftçilere zeytinlik alan olarak dağıtımın gerçekleştirildiğini ifade eden Efe, “ Bakanlığımız tarım reform kapsamında Ak-Yeniköy de arazisi olmayan çiftçilere bundan yaklaşık 12 yıl önce 486 kişiye 28’er dönüm zeytinlik alanın dağıtımı gerçekleştirildi. Dikimi gerçekleştirilen zeytinlik alanlarda taş sorunu vardı. Bu gün ÇATAK projesi kapsamında zeytin tarlaların taş sorunu çözülmeye çalışılıyor. Bu kapsamda burada bu yıl 4300 dönümde taş toplama işlemi yapılacaktır. Bu gün de Hasan Deveci çiftçimizin 28 dönüm tarlasında çalışma yapmaktayız. Burada 12 yıldır zeytin tarlasında taş sorunu vardı. Biz 3 yıl içerisinde çiftçimize dönüm başına 60 TL olmak üzere 3 yılda 180 TL ödeme yapılacaktır. Bu çiftimizin taş toplama makinesine saate 90 TL ücret ödenmektedir. Taş toplama makinesi zeytinlik alanın taş durumuna göre 1-2 dönüm alan da taş toplamaktadır. Bakanlık olarak çiftimizin taş sorununun çözümü için yardımcı olmaktayız.

Bu sayesinde çiftçimiz gerek tarla sürümünde gerekse damlama sulama ve zirai mücadelede kolaylık sağlayacaktır. İleriki aşmamalarda çiftçimizin daha iyi sonuçlar alacağına göreceğiz” diye konuştu.

ÇATAK PROJESİ DİDİM’DE UYGULANMAYA BAŞLANDI

ÇATAK PROJESİ DİDİM’DE UYGULANMAYA BAŞLANDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.