Çatışmada Öldürülen Günay Özarslan Defnedildi

Çatışmada Öldürülen Günay Özarslan Defnedildi

Bağcılar’da polisin yaptığı operasyon sırasında çıkan çatışmada öldürülen Günay Özarslan, Gazi’de düzenlenen törenle defnedildi. Kortej eşliğinde Gazi Cem Evi’nden alınan Özarslan’ın cenazesini kadınl...

Bağcılar’da polisin yaptığı operasyon sırasında çıkan çatışmada öldürülen Günay Özarslan, Gazi’de düzenlenen törenle defnedildi. Kortej eşliğinde Gazi Cem Evi’nden alınan Özarslan’ın cenazesini kadınlar omuzlayarak taşıdı.

Geçtiğimiz gün Bağcılar’da polisin yaptığı operasyon sırasında çıkan çatışmada öldürülen Günay Özarslan, Gazi’de düzenlenen törenle defnedildi. Günlerdir Gazi’de meydana gelen olaylardan dolayı defnedilemeyen Özarslan için Alevi Bektaş’i dernekleri devreye girmiş ve valilikten izin almıştı. Alınan iznin ardından geçtiğimiz Cuma gününden bu yana Gazi Cemevi’nde bekletilen Günay Özarslan’ın cenazesi kalabalık bir grup tarafından buradan alındı.

Özarslan’ın cenazesi ilk olarak Cem Evi’ne ait cenaze aracına konularak kortej eşliğinde Cadde üzerinde gezdirildi. Daha sonra cenazeyi omuzlara alın kadınlar Gazi mezarlığına yöneldi. ‘Günay Özarslan Ölümsüzdür’ yazılı pankartla yürüyüş yapan grup sık sık slogan attı. Bir grubun ise tek tip kıyafet giydiği görüldü.

Valiliğin talimatı ile geriye çekilen ancak güvenlik önlemlerini de elden bırakmayan emniyet birimleri, grubu helikopter ile havadan da takip etti. Emniyet ekipleri, drone aracılığıyla da havadan görüntü aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.