Çavdarhisar İmam Hatip Ortaokulu’nda ’akran rehberliği’ uygulaması

Çavdarhisar İmam Hatip Ortaokulu’nda ’akran rehberliği’ uygulaması

Kütahya’nın Çavdarhisar İmam Hatip Ortaokulu’nda ’akran rehberliği’ uygulaması konulu seminer verildi.Çavdarhisar İmam Hatip Ortaokulu eski öğrencilerinden Dilara Kaya ve Esra Çivi tarafından verilen...

Kütahya’nın Çavdarhisar İmam Hatip Ortaokulu’nda ’akran rehberliği’ uygulaması konulu seminer verildi.

Çavdarhisar İmam Hatip Ortaokulu eski öğrencilerinden Dilara Kaya ve Esra Çivi tarafından verilen seminerde öğrencilere sınava hazırlık döneminde akran rehberliğinin önemi anlatıldı.

Dilara Kaya, yaptığı konuşmada, ’’Akran rehberliği sayesinde, öğrenciler arası anlaşmazlıklar, akran görüşleriyle belirlenecek, aranızdan seçtiğiniz arabulucu öğrencilerin kolaylaştırıcılığında, öğrencilerin birbirleriyle yapıcı ve barışçıl diyalog kurarak yönetebilecekleri ve diyalog becerilerini geliştirecekleri birer fırsat ve araç haline gelecektir. Akran rehberliğinde olumsuz istenmeyen bir olaydan, olumlu istenen bir sonuç çıkarılması hedeflenmektedir. Bu yolla öğrencilerin, ileride karşılaşacakları daha ciddi anlaşmazlıklara karşı, okul yaşamında her gün yaşanan basit anlaşmazlıklar üzerinden müzakere, diyalog, empati, dinleme, kendini ifade etme, öfke yönetimi, sorun çözme, barıştırma ve arabuluculuk gibi becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir’’ diye konuştu.(YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.